Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2011 İş Arayanlar için Umut Veriyor

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre 2011 1. çeyreği için Türkiye’deki %+27’lik net istihdam görünümü iş arayanlar için umut verici bir dönemin sinyallerini veriyor. Türkiye’nin ilk kez katıldığı ve işverenlerin işe alım tahminlerine yönelik yapılan araştırmaya göre çoğu sektörde ve bütün bölgelerde olumlu bir işe alım beklentisi

yapi.com.tr
2011 İş Arayanlar için Umut Veriyor

ürkiye’deki Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırmasına göre iş arayanlar 2011’in ilk çeyreğinde güçlü bir iş gücü pazarından faydalanacaklar. Araştırmaya katılan, her bölgedeki ve biri dışındaki bütün sektörlerdeki işverenler farklı seviyelerde olumlu işe alım faaliyetleri beklentisindeler ve yüzde +27’lik olumlu bir net istihdam görünümü sunuyorlar. Madencilik sektöründeki işverenler en yüksek işe alım tahminini sunuyorlar, ancak inşaat, üretim ve ilaç gibi diğer önemli sektörlerdeki işverenler de ocak-mart dönemi için parlak bir işe alım tahmininde bulunuyorlar.

Manpower Türkiye Genel Müdürü Ebru Coş araştırma hakkında şunları söylüyor:

"Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırmasına, 2011’in 1. çeyreği itibariyle Türkiye’nin de katılmış olmasından büyük heyecan duyuyoruz. Dünyada en çok güvenilen istihdam araştırmalarından biri olarak nitelendirilen ve işverenlerin bir sonraki çeyrekte çalışanların sayısını artırma ya da azaltma eğilimlerini ölçmek amacı ile 3 ayda bir gerçekleştirilen araştırmada ülkelerin istihdamları açısından son derece anlamlı sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu verilerin Türkiye’de insan kaynakları eğilimleriyle ilgili tüm sektör paydaşları için önemli bir değerlendirme aracı olacağından eminiz".

Türkiye’de 2011’in 1. çeyreği için %+27’lik bir net istihdam görünümü

Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması, işverenlerin bir sonraki çeyrekte çalışanların sayısını artırma ya da azaltma eğilimlerini ölçme amacı ile 3 ayda bir gerçekleştiriliyor. 48 yıldır yapılan Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması dünyada en çok güvenilen istihdam araştırmalarından biri olarak nitelendiriliyor. Araştırmada sunulan net istihdam görünümü toplam istihdamda artış öngören işverenlerin yüzdesi alınarak ve bu yüzdeden gelecek çeyrekte işyerlerinde istihdamda bir düşüş bekleyenlerin yüzdesi çıkarılarak hesaplanıyor. Türkiye’de 1002 işverenle yapılan görüşmelere dayanan araştırma net istihdam görünümünü yüzde +/- 3,1’lik bir hata marjıyla sunuyor.

Tüm dünyada 39 ülke ve bölge çapında yaklaşık 64.000 işverenle gerçekleştirilen Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması’na göre Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinde en iyimser net istihdam görünümünü Türk işverenler sunuyorlar. yüzde +27 gibi oldukça yüksek net istihdam görünümüne sahip Türkiye’de bütün bölgelerde ve tek bir sektör dışında bütün sektörlerde işverenler olumlu bir işe alım planına sahip olduklarını belirtiyorlar.

“Türkiye’deki genel işe alım tahminleri son derece olumlu ve iş arayanların neredeyse her sektörde orta ve uzun vadede mükemmel fırsatlarla karşılaşacağını gösteriyor. İşverenlerin Türkiye’de tek eksi değerde işe alım beklentisi sundukları restoran ve otelcilik sektöründe bile her beş işverenden biri gelecek çeyrekte yine de işe alım yapmayı planladıklarını belirtiyorlar” şeklinde konuşan Ebru Coş, “Ayrıca Türkiye’nin her bölgesindeki işverenler olumlu işe alım beklentisi içinde olduklarını ifade ettiler. En güçlü işe alım beklentileri ise işverenlerin neredeyse yüzde 40’ının 2011’in ilk çeyreği için kadrolarına çalışan almayı planladıklarını belirttiği Ege ve Karadeniz bölgesinde bulunuyor” diye ekliyor.



Küresel istihdama genel bakış

Dünyanın diğer bölgelerinde de Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması küresel işgücü pazarı için yeni yıla daha olumlu bir başlangıç olacağını gösteriyor. Verilere göre, 39 ülkenin, aralarında Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’nin bulunduğu G7 ülkeleri dahil 28’inde 12 ay önceye göre daha iyileşmiş işe alım beklentileri olduğu görülüyor. Avrupa’da hem olumlu, hem olumsuz görünümün sürmesine karşın, Alman işverenler 2008 yılının başlarından bu yana en güçlü işe alım beklentilerini bildiriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki işverenlerin işe alım hedefleri ise orta düzeyde kalmaya devam ediyor ama üç yıldaki en iyimser ilk çeyrek görünümünü sunuyor.

Asya Pasifik bölgesinde küresel olarak en iyimser işe alım beklentilerini bildiren Çin ve Hindistan’la birlikte işe alım planları sağlam bir şekilde devam ediyor.

Manpower Başkanı Jeffrey A. Joerres “G7 ülkeleri için verilerden yansıyan denge ve kademeli iyileşme küresel işgücü pazarı için canlanmaya doğru bir gelişme olduğunu gösteriyor. G7 ülkeleri için net istihdam görünümü 2008’in üçüncü çeyreğinden beri ilk kez olumlu. Yine de küresel pazarın daha kat etmesi gereken uzun bir yol var, çünkü henüz işverenler kayda değer bir ölçekte kalıcı pozisyonlar için işe alım konusunda kendilerine güvenmiyorlar. Yeniden toparlanmaya başlayan piyasalarda işgücü bu denli zayıf bir çizgi içindeyken buna bir de hızla artan talepler eklenince şirketlerin de bir tür tıkanma noktasına geldiğini gözlemliyoruz. Bu nedenle şirketler işe alımlarda ya çok seçici davranıyor ya da geçici işçi alıyorlar. İstihdam manzarası Asya Pasifik’te ise çok farklı. Bu bölgede işverenler bir yetenek kıtlığı hissediyorlar ve çalışan istihdam etmek ve elde tutmak için çok çaba gösteriyorlar” diye açıklıyor.

Manpower araştırması 39 ülkeden 32’sinde işverenlerin önümüzdeki üç ay içerisinde çeşitli ölçülerde işgüçlerini arttırmayı umduklarını gösteriyor. İlk çeyrekte işe alma planları en güçlü şekilde Hindistan, Çin, Tayvan, Brezilya, Türkiye ve Singapur’da yapılırken, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve İrlanda’da en zayıf işe alma tahminlerinde bulunuluyor. Bulgaristan, Slovenya ve Türkiye’deki işverenler ankete ilk kez katılıyor.

2011 ikinci çeyreği için işe alım beklentilerini verecek olan gelecek Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması 8 Mart 2011’de sunulacak.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/2011-is-arayanlar-icin-umut-veriyor_84403.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!