Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2016 Akdeniz Mimar Sinan Ödülü, Sahiplerine Verildi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Akdeniz coğrafyasının kentsel ve mimari değerlerini öne çıkaran eserleri teşvik etmek amacıyla düzenlediği “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü” 3 Ekim 2016 Dünya Mimarlık Günü’nde sahiplerini buldu.

yapi.com.tr
2016 Akdeniz Mimar Sinan Ödülü, Sahiplerine Verildi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin MED 21 programı kapsamında düzenlediği “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü”, Yunanistan- Aristotle University-Selanik, İtalya Politechnico di Milano, Tunus-Superior School of Architecture of Tunis ve Karadağ Petrovitch Njegosh of Montenegro Vakfı’nın katılımlarıyla gerçekleşti. Akdeniz coğrafyasının kentsel ve mimari değerlerini öne çıkaran eserleri teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Akdeniz Mimar Sinan Ödülü” 3 Ekim 2016 Dünya Mimarlık Günü’nde sahiplerini buldu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen törende, MSGSÜ Rektörü Prof. Yalçın Karayağız, Tunus Mimarlık Yüksek Okulu Mimarlık Bölüm Başkanı ve Ödül Komite Üyesi Prof. Najla Allani ve MSGSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz İncedayı’nın konuşmalarının ardından ödüller sahiplerine takdim edildi. 2016 yılında Akdeniz’in Kuzey ve Güney ülkelerini kapsayan iki kategoride yapılan değerlendirme sonrasında Kuzey Akdeniz bölgesinden Fransız mimar Christian de Portzamparc; Güney Akdeniz bölgesinden ise Faslı mimarlar, Saad el Kabbaj-Driss Kettani-Mohamed Amine Siana Architects’i ödüllerini aldılar. Öğrenci kategorisinde Güney Akdeniz birincilik ödülünü Muhammed Mashhour Batran, Güney Akdeniz Mansiyon ödüllerini ise Hassane Jeljeli ve Ali Abidi aldı. Kuzey Akdeniz birincilik ödülü için Yunanistan'dan Despoina Valiada, Efthymia Stamatopoalou ve Thaleia-Dimitra Stenefanaki layık görülürken, Kuzey Akdeniz Mansiyon Ödülleri ise Eleni Boufeti, Aliki Vaina, İrana Viana ile Onur Değirmenci'ye verildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2016-akdeniz-mimar-sinan-odulu-sahiplerine-verildi_151238.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!