Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

2016 Yılında Yüzde 10 Büyüdü!

Kastamonu Entegre, 2016 yılını yaklaşık yüzde 10 büyüme ile kapattığını açıkladı.

yapi.com.tr
2016 Yılında Yüzde 10 Büyüdü!

Kastamonu Entegre, yaptığı açıklamada 2016 yılında küresel ekonomiyi etkileyen, ABD’deki Başkanlık seçimi, İngiltere’nin AB’den çıkması kararı ile sonuçlanan Brexit referandumu, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırım ihtimali, Suriye ve Rusya ile ilişkiler, Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişiminin yarattığı dalgalanmalara rağmen bu süreçten başarıyla geçtiğini ifade edildi. Açıklamada, son bir yılda yaşanan gelişmeler neticesinde sektörün yüzde 10 küçülme gösterirken, Kastamonu Entegre’nin 2016 yılını yüzde 10 büyüme ile kapattığı belirtildi.

“Sektör, 2017’de eski seviyesine gelecek”

Katma değerli ürün çeşit ve miktarı artırmak, enerji verimliliği ile sürdürülebilir çevre yönetimi sağlamak ve darboğaz gidermek amacıyla2017 yılında çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “2017 yılında ise büyüme hedefimiz yüzde 5-10 arasında olacaktır. Büyüme, daha çok katma değerli ürün satış oranımızdaki artış ile gerçekleşecek” dedi.  

  KastamonuKastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız  

2017 yılında sektörün tekrar eski seviyesine gelerek, yüzde 10 büyüme göstereceğini vurgulayan Haluk Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “2016 yılında verilen inşaat ruhsatlarının bir önceki yıla göre %10 civarında artış göstermesi de 2017 yılının sektörümüz açısından olumlu geçeceğine işaret etmektedir. 2017 yılında yatırımların hız kesmeden devam etmesi, ekonomik ve siyasi normalleşmenin sağlanmasıyla yeniden sektörün önceki yıllarda gösterdiği başarılı büyüme performansını sürdüreceğine olan inancımız tam.”

Açıklamada, ayrıca şu bilgiye de yer verildi: “Kastamonu Entegre, yenilenebilir enerji alanında gösterdiği faaliyetlerle öne çıktı. İlk kez Adana Fabrikası tesis çatısında kurulan Hayat-GES 1 Güneş Enerji Santrali, yılda 1 MW enerji üretecek. Kastamonu Entegre, tüm yurt içi üretim tesislerinde güneş enerjisi santrali kurmayı hedefleniyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/2016-yilinda-yuzde-10-buyudu_155080.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!