Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

2018'de Konut Fiyatları Nasıl Olacak?

Yeni yılla birlikte konut fiyatlarında ne gibi değişiklik olabileceğini, ev sahibi olmak isteyenleri bu yıl ne gibi şartlar beklendiğini Reva Yatırım Genel Müdürü Yusuf Boz değerlendirdi.

yapi.com.tr
2018'de Konut Fiyatları Nasıl Olacak?

Gayrimenkul sektöründe dönem dönem konut fiyatlarında değişiklik olabileceğini söyleyen Yusuf Boz, 2018’i ilk ayları ve sonrası olarak iki dönem olarak anlattı.

Boz, “2017’nin son döneminde gayrimenkul sektöründe bulunan firmalar istediklerini elde edemediler. Sene başında talebin fazla olduğunu gören şirketler projeleri hızlıca hayata geçirme planları yaptılar. Ne yazık ki, son dönemdeki olumsuz durumlar bu isteklerini kısa süreliğine askıya alma durumuna getirdi. Bu sebeple stoktaki konut sayısında artış yaşandı. Talep arzın aşağısında kalınca, yıl sonu kampanyaları başlatıldı” dedi.

Birçok markalı projenin kampanyaları başlatması ile 2018’in ilk günlerinde konut fiyatlarında yaşanan azalma ile ilgili ise “Konut fiyatları ilk aylarda kampanyalarla bu şekilde devam edecek. Bu fırsatı kaçırmamalı, bu zamanlar ev sahibi olmak için en doğru zaman” ifadelerini kullandı. Devam eden kampanyaları değerlendirmenin büyük avantaj sağlayacağını belirten Boz, yakın zamanda özellikle İstanbul’da hayata geçecek olan Metro Hatları, Kanal İstanbul ve 3.Havalimanı birlikte fiyatlarda artış meydana geleceğini söyledi.  Bu sebeple 2018’in ilk çeyreğinde ev sahibi olmanın tam zamanı olduğunu belirtti.

Kampanyaların kısa bir zaman sonra bitmesi ile beraber konut fiyatlarında artış geleceği belirtiliyor. 2018’in özellikle ikinci yarısı ve sonrasında hem markalı projelerde hem de konut fiyatlarında da artış olacağı öngörülüyor. Bu konu hakkında düşünceleri dile getiren Yusuf Boz, “Bu zamanlarda herkes ev sahibi olabilir. Fakat inşaat firmalarının kampanyaları bitirdikten sonra konut fiyatlarında tekrardan bir artış olacak. İstanbul’da markalı projelerin neredeyse tüm ilçelerde projeler yaptığını görüyoruz. 2018’de de birçok inşaat firması yeni projelerini başlatacaklarını söyledi. Görüyoruz ki, 2018 yılının ikinci yarısında ev sahibi olmak biraz daha zor olacak” dedi. Türkiye’ye baktığımız vakit büyük inşaat firmaları sadece İstanbul’a değil, Antalya, Sakarya, Trabzon, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlere de projeler başlattığını görüyoruz. Buradaki fiyatlarında geçen yıla oranla artış meydana geleceğini söyleyen Boz, yabancı sermayenin de önemini anlattı. Boz, “Yabancı müşterilerin son yıllarda Türkiye’ye yatırımları artarak devam ediyor. Özellikle Arap vatandaşlar hayran oldukları ve kendilerini rahat hissettikleri Türkiye’de konut alımını arttırdı. Sermayenin Türkiye’ye kayması ve talebin de fazlalaşması konut fiyatlarındaki artışa sebep olacak” diyerek 2018’i iki dönem olarak değerlendirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2018de-konut-fiyatlari-nasil-olacak_162548.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!