Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

21 Yıldır Yapımı Süren Karayolu Haziran'da Açılıyor

Şırnak-Cizre arasında yapılan ve bir kısmı Cudi Dağı'na açılan tünellerden geçen duble yolun yapımı tamamlanmak üzere. Haziran ayında trafiğe açılması beklenen yolla 45 dakika olan Şırnak-Cizre arasındaki uzaklık, 15 dakikaya inecek.

yapi.com.tr
21 Yıldır Yapımı Süren Karayolu Haziran'da Açılıyor

Şırnak ile Cizre ilçesinin bağlantısını sağlayacak olan ve Kasrik Deresi üzerinde 21 yıldan bu yana yapımı devam eden karayolunun tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. DHA'da yer alan habere göre; Cizre Barajı'nın tamamlanması ile bölgedeki karayolu ve birçok köyün sular altında kalacak olması nedeniyle 1997 yılında ihalesi yapılan ve o günden beri çalışmaların devam ettiği yeni Şırnak-Cizre karayolunun yapım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yoğun bir şekilde devam eden yol yapım çalışmasında 38 kamyon, 12 ekskavatör, 4 lastikli kepçe, 1 dozer, 2 greyder, 2 silindir, 1 delici rok ve 1 kepçe kullanılıyor, 110 personel görev yapıyor.

Tünellere şehitlerin adı verildi
PKK terör örgütü mensuplarının geçiş güzergâhı olan Cudi Dağı'ndaki yol yapım şantiyesi ise inşaat sürecinde birçok kez teröristlerin saldırısına uğradı. Şantiyeye saldırarak yol yapımını engellemeye çalışan PKK'lı teröristler, buradaki iş makinelerini de ateşe verdi. Saldırılara rağmen devam eden çalışmalarda, Çağlayan mevkiinde başlayan ve İkizce köyü yakınlarında son bulan biri 700, diğeri 800 metre uzunluğunda iki tünel ve 360 metre uzunluğunda bir viyadük yapılıyor. Cudi Dağı'nın altından geçen karayolunun güvenliğini sağlarken, 1 Ekim 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Yüzbaşı Mustafa Erdal ve Güvenlik Korucusu Dündar Page'nin isimleri de güvenliğini sağladıkları tünellere verildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile şehitler Erdal ve Page'nin isimlerinin yazılı bulunduğu tabelalar, Cudi Dağı altından geçen tünellerin girişine asıldı.


Başbakan, Şırnak ziyareti sırasında açıklamıştı
c17 Kasım 2017'de Şırnak'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yıldırım, Cizre-Şırnak Karayolu'nun 2018 yılında açılacağının müjdesini vermişti. Başbakan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı 30 Nisan 2013'te Cudi Dağı'na gelerek, yeni yoldan Şırnak'a geçen ve Cudi Dağı'na çıkan ilk bakan olmuştu.

Şırnak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muhyettin Caner, 37 kilometrelik yolun bitirilmesini beklediklerini belirterek, "Yetkililerden bu yolun bir an önce bitirilmesi için ricada bulunuyoruz. Eski yol kötü olduğu için her gün trafik kazaları meydana geliyor. 1-2 ay önce bu yolda meydana gelen bir trafik kazasında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetmişti" dedi.

Akdeniz, İran ve Azerbaycan'a bağlanacak
Yolun trafiğe açılması ile birlikte Şırnak ve Cizre arasındaki uzaklık 45 kilometreden, 37 kilometreye, seyahat süresi ise 45 dakikadan 15 dakikaya düşecek. Daha güvenli olacak yolun tamamlanması ile standartlara uymayan eski yola göre kaza oranlarının da en aza inmesi hedefleniyor. Öte yandan, Şırnak-Cizre ve Şırnak-Van yollarının bitirilmesi ile birlikte Karadeniz Bölgesi, Irak ve Suriye sınırına; Akdeniz Bölgesi de İran ve Azerbaycan'a bağlanacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/21-yildir-yapimi-suren-karayolu-haziranda-aciliyor_163508.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!