Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

25 Bin Çalışan Kriz Kurbanı

Türkiye’de 260 bin kişinin çalıştığı mobilya sektöründe ekonomik kriz nedeniyle 25 bin kişi işini kaybetti. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilya sektöründe uygulanan yüzde 8’lik KDV indirimi sayesinde bu işçilerin büyük kısmının işlerine geri döndüğünü belirterek, firmaların ayakta kalabilmesi için

Cumhuriyet Gazetesi
25 Bin Çalışan Kriz Kurbanı

Türkiye’de 260 bin kişinin çalıştığı mobilya sektöründe ekonomik kriz nedeniyle 25 bin kişi işini kaybetti. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu, mobilya sektöründe uygulanan yüzde 8’lik KDV indirimi sayesinde bu işçilerin büyük kısmının işlerine geri döndüğünü belirterek, firmaların ayakta kalabilmesi için markalaşmaya ağırlık vermesi gerektiğine dikkat çekti.

Türkoğlu, Türkiye’de 60 bin civarında mobilya firmasının faaliyet gösterdiğini belirterek, sektörün geçen yılki cirosunun 7.5 milyar dolar olduğunu, bu yıl da bu rakamı yakalamayı hedeflediklerini söyledi. Türkoğlu, özellikle ihracatı daha fazla geliştirmeyi amaçladıklarını kaydederek, uluslararası pazarlarda söz sahibi olmak için yalnızca ucuz fiyatın avantaj sağlamadığını, tasarımın mobilya sektörünün vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı.

Mobilya sanayicisinin hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarda varlığını güçlendirmesi için tasarım ve markalaşma faaliyetlerine ağırlık vermesi gerektiğini aktaran Türkoğlu, “MOSDER olarak, dünyada ‘Türk mobilyası’ vizyonunu oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Türkiye’de mobilyanın değişim süreleri ile ilgili de bilgi veren Türkoğlu, oturma gruplarının 3 yıl, yatak odalarının 8 yıl ve mutfak mobilyalarının ise 5 yılda bir değiştirildiğini bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/25-bin-calisan-kriz-kurbani_74140.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!