Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'2B Satışları Seçim Sonrası Yeniden Meclis’e Gelecek’

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 2B olarak bilinen orman vasfı niteliğini kaybetmiş arazilerin satışını, yerel seçimler sonrası yeniden Parlamento

Zaman



b>Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, 2B olarak bilinen orman vasfı niteliğini kaybetmiş arazilerin satışını, yerel seçimler sonrası yeniden Parlamentoya getireceklerini söyledi.

Bakan Pepe, Antalya’da vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’de 6 milyar metrekare 2B arazisi olduğunu, buralarda milyonlarca insanın yaşadığını belirterek, 2B’lerle ilgili sorunu seçimlerden sonra Parlamentoya getireceklerini bildirdi. “Bazı tuzu kuruların” sırf muhalefet etmek amacıyla bu sorunun çözümüne yanaşmadıklarını ifade eden Bakan Pepe, CHP’nin 2B’lerle ilgili sorunun çözümünü kendi seçim broşürlerine aldığını kaydetti. Pepe, “Bazı politikacılar, burada başka söylüyor, Ankara’ya gittiğinde başka şeyler söylüyor.” diye konuştu.
2B’lerin satışıyla ormanların talan edilmeyeceğini anlatan Pepe, “Kim ne derse desin ormanlar talan edilmiyor. 2B arazilerini, halkın ödeme gücüne göre satacağız. Yüzde 20’si peşin, geri kalanı bir ya da 2 yıl vadeli, vatandaşın ekonomik gücüne göre taksitlendireceğiz. Hiç kimsenin elindeki araziyi alma durumu yok. İstanbul’da çok değerli araziler var. Metrekaresi 100 dolar edecek araziler var. Antalya’da bir dönümü 100 milyar lira edecek araziler var. Onları da bedava vermemek lazım. Onlardan alıp orman köylüsünün durumunu düzelteceğiz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/2b-satislari-secim-sonrasi-yeniden-meclise-gelecek_10047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!