Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3+1 Katlı Köprü Önerisi

Tüm Mimarlar ve Mühendisler Birliği Platformu Genel Başkanı Remzi Kozal, dört farklı ulaşım aracı kullanılmasına olanak veren ‘3+1 katlı Boğaz köprüsü’ projesi hazırladı.

Milliyet Gazetesi
2 3+1 Katlı Köprü Önerisi

Tüm Mimarlar ve Mühendisler Birliği Platformu Genel Başkanı Remzi Kozal, dört farklı ulaşım aracı kullanılmasına olanak veren ‘3+1 katlı Boğaz köprüsü’ projesi hazırladı. Hürriyet’in ‘Seri İlanlar’ ekinde yer alan haberde, Remzi Kozal eskizlerini hazırladığı projesini anlattı. Kozal, “Eskiz çalışmalarını yaptığım 3+1 katlı üçüncü köprü artık somut bir proje” dedi.

Türk mimar ve mühendislerin daha güzel projeler hazırlayabileceğini kaydeden Kozal, “Köprü çok fonksiyonlu olmalı. Böyle bir köprü 2.5 milyar dolara mal olur. Kabataş ve Üsküdar arasına da günde binlerce yolcu taşıma kapasiteli asmaray sistemi kurmak maksimum 200 milyon maliyet çıkarır” dedi.

Uğur Proje grubunun çizdiği projede metro, oto geçişi, havaray (şehiriçi ulaşım için alternatif, havadan direklerle taşınan ray üzerinde giden tren) ve asmaray (havada gerdirilen halatlara asılan kabinlerle insanların taşınması), 3+1 katlı olarak birlikte hizmet veriyor. Kozal, “Böyle bir köprü ile dört farklı araç kullanılabilir. Bu dört geçiş, maliyeti en fazla yüzde 50 artırır” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-1-katli-kopru-onerisi_73400.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • korkunç bi proje. 3. köprünün getireceği zararları bir kenara bırakıyorum ve sadece tasarım anlamında söylüyorum. görsel bir kirlilik bu! YANITLA
  • Ben gerçekten estetiki ve işlevsellik anlamında beğendim projeyi ama statik hesaplar acaba bu kadar ağırlık öngörülerek yapıldı mı? Köprü inşaatları en risk arz eden ve mühendislik anlamındaki teknik çalışmalarda en önem gösterilmesi gereken yapılardandır.Birçok faktör girer devreye, korozyon, salınım, mukavemet vb. Umarım hayata geçirilir. Tebrikler Uğur Proje.. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!