Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3. Boğaz Köprüsü Özkaynakla Yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu projesini özkaynakla yapacaklarını, bu kapsamda kısa sürede tekrar ihaleye çıkacaklarını belirterek, ''Köprü artı 65-70 kilometrelik bir ana aks ilk ihaleye dahil edilecek ve daha sonraki devamı olan otoyol bilahare

yapi.com.tr / AA
1 3. Boğaz Köprüsü Özkaynakla Yapılacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu projesini özkaynakla yapacaklarını, bu kapsamda kısa sürede tekrar ihaleye çıkacaklarını belirterek, ''Köprü artı 65-70 kilometrelik bir ana aks ilk ihaleye dahil edilecek ve daha sonraki devamı olan otoyol bilahare yapılacak'' dedi.

Yıldırım, TV8'de Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nun İstanbul Boğazı'na 3. Köprü yapımını da içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'ne ilişkin sorularını yanıtladı.

İhale öncesi ''ballı ihale yapılıyor'' diye haber ve yorum yapanlar olduğunu dile getiren Yıldırım, ''Demek ki balı yokmuş'' ifadesini kullandı.

Projenin ihalesinin yap-işlet-devret yöntemiyle 9 Mart 2011 tarihinde ihaleye çıkıldığını, ilk teklif alma tarihinin 23 Ağustos olmasına karşın önce 22 Kasım'a, sonra da 10 Ocak 2012'ye ertelendiğini dile getiren Yıldırım, bu tarihte de bazı firmaların 3 ay, 6 ay daha süre istediklerini hatırlattı.

Yıldırım, bir proje için 10 ayda hazırlık yapamayanların 3 ayda ne hazırlığı yapacaklarını sorarak, ''Biz bunu çok makul bulmadık ve süre uzatmamaya karar verdik. Süre uzatmadık, teklif de çıkmadı. Teklif gelme ihtimalini daha yüksek görüyorduk. Ama teklif gelmemesine karşı da hazırlıklarımız vardı. O yeni planı devreye soktuk. Genel bütçeden yapacağız'' dedi.

Bunu alternatif olarak çalıştıklarını, ama önce yap-işlet-devret yöntemini denediklerini dile getiren Yıldırım, şu bilgileri verdi:

''Kısa sürede tekrar ihaleye çıkacağız. Direkt özkaynakla çıkmayı planlıyoruz. Yap-işlet-devret'lerde kredi finansman garantisi çok süre alıyor. Neticede yaptığımız şu: Projede revizyona gidiyoruz. Etap etap yapacağız. Proje henüz çalışılıyor. Köprü artı 65-70 kilometrelik bir ana aks ilk ihaleye dahil edilecek ve daha sonraki devamı olan otoyol bilahare yapılacak. Zaten bizim yaptığımız bir çalışma var. O çalışmada bir değişiklik yaparak o şekilde projeyi tamamlayacağız.''

Binali Yıldırım, ihalenin daha sonra ilan edileceğini ve tekliflerin alınacağını ve ona göre de yapımını başlatacaklarını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-bogaz-koprusu-ozkaynakla-yapilacak-_90411.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • BU İHALE YAPILMADAN TEKLİFİN GELMEYECEĞİNİ HÜKÜMETİN ANLAMIŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM Kİ, İKİNCİ PLANIN YAPILMASINA GEREK DUYULMUŞ. SONUÇTA YAPILAN AÇIKLAMAYA GÖRE İLK ETAPTA KÖPRÜ VE 65-70 KM BİR AKS YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞ. ÖYLEYSE SORUM ŞU; NEDEN İLK ETAPTA YAPILACAK KISIM VEYA KISIMLAR OLARAK 3-4 PARÇAYA BÖLÜNEREK İHALEYE ÇIKILMADI? HÜKÜMET BU İŞLERİ KİME İHALE EDECEK? BUNLAR ÇOK ÖNEMLİ. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!