Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3 Günde 10 Kişi Mobeselendi

3 Günde 10 Kişi Mobeselendi

Vatan34



stanbul'u 24 saat boyunca gözetleyen MOBESE sistemi sayesinde ilk 3 günde 10 olay tespit edilerek suçluları yakalandı.

İstanbul'un güvenliğinin sağlanması amacıyla çeşitli yerlere yerleştirilen Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi sayesinde 3 gün içerisinde 10 olay kameraların görüntülerinin incelenmesi ile aydınlatıldı. MOBESE kameralarına takılan görüntülerle anında tespit edilen oto hırsızlığı, otomobilden hırsızlık, korsan gösteri, korsan CD satışı suçları ile ilgili o bölgede bulunan polis ekibine mesaj geçilerek anında müdahale sağlandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi işlem Şube Müdürü İlhan Kara, MOBESE sistemini uygulamaya başladıkları günden bu yana olaylara anında müdahale ettiklerini, sistemin devreye girmesiyle memur tasarrufunda bulunduklarını söyledi.

570 kameranın gözü üzerimizde
* 570 kameradan oluşan MOBESE sistemi sayesinde İstanbul, 570 kamerayla 24 saat boyunca İzleniyor. Kamera sayısı zaman içinde 10 bine kadar çıkabilecek.

* Elde edilen görüntüler Aksaray'daki Komuta Kontrol Merkezi'ne aktarılıyor. Komuta Kontrol Merkezî'nde bulunan dev ekranlarla görüntüler işlenip değerlendiriliyor.

* Uydu ve GSM şebekesi üzerinden 3500 araca yerleştirilen araç takip sistemi harekete geçiriliyor ve en yakın ekip olay yerine doğru yola çıkıyor.

* Dijital haritalar üzerinde konumları takip edilen araçlar kamera görüntüleri sayesinde hata payı olmaksızın yönlendiriliyor, böylece müdahale gerektiren durumlarda anında müdahale sağlanmış oluyor.

* İçinde bir bilgisayar, bir yazıcı ve kamera bulunan Mobil polis karakol ünitesi sayesinde polis, zamandan kazanıp çok kısa sürede ipucuna veya kanıta ulaşabiliyor.

* Sistem ileride suçluların ve sabıkalıların yüzlerini tanıyarak görüntülerden tespit edebilecek hale de getirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-gunde-10-kisi-mobeselendi_29158.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!