Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3 Kattan Daha Yüksek Binaya Asansör Şartı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ne göre, 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

www.yapi.com.tr
3 Kattan Daha Yüksek Binaya Asansör Şartı

DHA’nın haberine göre; Yönetmelik, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yürürlüğe girecek. İBB Meclisi’nin Ocak ayı oturumunda oy çokluğu ile kabul edilen yönetmeliğin ayrıntılarını, İBB Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan açıkladı:

"Tanımlar bölümüne; asansör tescil belgesi ve iskele izin belgesi, kat terası, süs havuzu ve yeşil çatı tanımı eklenmiştir. Yapıların estetiğinde belediyelerin yetkisi, otopark uygulamaları, raylı sistem güzergâhları ve köprülü geçişler başlıkları da eklendi. Ayrıca, parsele ilişkin hükümler, binalara kod verilmesi ve kademe, bodrum katları, katlar alanı, bahçe mesafeleri, kat yükseklikleri, yapı ölçüleri, merdivenler, asansörler, kapı ve pencereler, çatılar, saçaklar, kapıcı dairesi ve müştemilatlara ilişkin hususlar İstanbul ölçeğinde yeniden düzenlendi".

Yeni yönetmelikte; "Her müstakil konutta en az 1 oturma odası, 1 yatak odası, 1 mutfak ya da yemek pişirme yeri, 1 banyo ve 1 tuvalet bulunur. Açığa çıkan kat kazanmak ve kat sayısını artırmak amacıyla kot alınan nokta tespit edilemez. Kot alınan noktanın tespitinde bölge kat rejiminin aşılamaması ve sokak siluetinin korunması esastır. Kat adedi 3 olan binalarda asansör yeri bırakılması, 4 ve daha fazla olanlarda ise asansör tesisi zorunludur” ifadeleri yer aldı.

 

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/3-kattan-daha-yuksek-binaya-asansor-sarti_162622.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!