Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

30 Milyona VIP Odalı Cami

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) yerleşim alanında yaptırılacak olan caminin temeli dün törenle atıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu’nun hayırseverlerin katkısıyla yaklaşık 20-30 milyon YTL’ye tamamlanacağını açıkladığı camide devlet adamları ve konuklar için özel bir oda yer alacak.

Milliyet Gazetesi
30 Milyona VIP Odalı Cami

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın (DİB) yerleşim alanında yaptırılacak olan caminin temeli dün törenle atıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Bardakoğlu’nun hayırseverlerin katkısıyla yaklaşık 20-30 milyon YTL’ye tamamlanacağını açıkladığı camide devlet adamları ve konuklar için özel bir oda yer alacak. Bardakoğlu’nun “Caminin VIP’i olmaz” sözlerine karşılık caminin mimarı Salim Alp, “Devlet ricalinin abdest alabileceği bir mekân hazırlandı” dedi.

DİB’in merkez binasının yanına kurulacak yerleşke içindeki Diyanet Camii’nin temeli Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Bardakoğlu tarafından törenle atıldı.

20-30 milyon YTL

Caminin çevresine inşa edilecek kültür, kongre ve eğitim merkezleriyle DİB’in kampus haline geleceğini kaydeden Bardakoğlu “Cami 20-30 milyon YTL’ye mal olacak. Ülkemizde camileri devlet bütçesinden yapmıyoruz, hayırseverlerin katkısıyla yapıyoruz. Bu eserin ortaya çıkmasında başta Aysel Sabuncu olmak üzere hayırseverlerin önemli katkıları var” dedi.

Yerleşkede 5 bin kişilik cami, 320 kişilik Diyanetevi, 100 kişilik kreş, kütüphane, kongre merkezi, spor salonu, yayın yapılabilecek televizyon stüdyosu, eğitim binaları bulunacak. Türk-İslam ve modern mimari çizgilerine taşıyacak caminin 63 metre yüksekliğinde 2’si asansörlü 4 minaresi bulunacak. Kadınlar için özel abdesthanelerin yer alacağı camide, yürüyen merdivenler ve asansörlerle engelli ve yaşlıların rahat ibadet etmesi sağlanacak. Metro hattı ile bağlantısı bulanacak olan cami, “Yeni Huzur Adresi” olarak tanıtılacak.

Mimarın sözleri

Mimar Salim Alp, camiye “VIP” denmesine karşı çıkarken, “Devlet ricali camiye geldiği zaman hiç olmazsa 5-10 dakika bekletecek, misafir edecek, abdestlerini alabilecekleri bir mekan hazırlandı” diye konuştu. Proje koordinatörlerinden Kayhan Mühendislik-Mimarlık’tan Mimar Semih Tuncer de “İmamın makamı ve konukları karşılayacağı bir oda var. VIP lafları buradan kaynaklanıyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/30-milyona-vip-odali-cami_64745.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!