Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3270 Yıldır Şaşırtıyor

Alaca’daki antik Hitit Barajı, bölgeye yeniden yaşam veriyor. Hititlerin başkentinde yaşanan aşırı kuraklığı sona erdirmek amacıyla Alacahöyük antik kentinde MÖ 1260’ta Kral Hattuşuli’nin eşi Puduhepat Tanrıçası adına inşa ettirdiği Hitit Barajı 3 bin 270 yıl sonra bölgeyi canlandırıyor.

Cumhuriyet Gazetesi
3270 Yıldır Şaşırtıyor

Alaca’daki antik Hitit Barajı, bölgeye yeniden yaşam veriyor. Hititlerin başkentinde yaşanan aşırı kuraklığı sona erdirmek amacıyla Alacahöyük antik kentinde MÖ 1260’ta Kral Hattuşuli’nin eşi Puduhepat Tanrıçası adına inşa ettirdiği Hitit Barajı 3 bin 270 yıl sonra bölgeyi canlandırıyor. Belediye Başkanı Rıza Bek, 130 metre uzunluğunda, 100 metre genişliğinde bulunan ve dünyanın gün yüzüne çıkarılan en eski barajı olan Hitit Barajı ile Alacahöyük beldesinde binlerce dönüm tarım arazisinin sulandığını söyledi.

Günümüzde yapılan birçok barajda su kaybı yaşanırken büyük bir mimari özelliğe sahip Hitit barajında su kaybının olmadığını vurgulayan Bek, binlerce yıl önce bölgede yaşanan açlığı sona erdiren barajın turizm açısından da önemli olduğuna dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/3270-yildir-sasirtiyor_76111.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!