Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

33 Yıl Önce Temeli Atılan Müze İnşaatı Tamamlanıyor

Kahramanmaraş'ta temeli 33 yıl önce atılan müze inşaatı aralık ayında hizmete açılıyor. Müzenin hizmete açılmasıyla yıllardır depoda bekleyen yaklaşık 30 bin tarihi eser de sergilenme imkanına kavuşacak.

yapi.com.tr / AA
33 Yıl Önce Temeli Atılan Müze İnşaatı Tamamlanıyor

Kahramanmaraş'ta temeli 33 yıl önce atılan müze inşaatı aralık ayında hizmete açılıyor. Müzenin hizmete açılmasıyla yıllardır depoda bekleyen yaklaşık 30 bin tarihi eser de sergilenme imkanına kavuşacak. İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan Bulvarı üzerinde bulunan Kahramanmaraş Müzesi ek binasının temelinin 1977 yılında atıldığını belirtti. Küçükdağlı, 2004 yılına kadar atıl vaziyette bekleyen inşaatın yeniden projesinin hazırlandığını ve 2006 yılında projesinin tamamlanmasıyla birlikte ihaleye çıkılarak inşaat çalışmalarına başladığını söyledi.

1.5 yıl önce çalışmalara başlanan müze inşaatında artık son aşamaya gelindiğini ifade eden Küçükdağlı, müze ek bina inşaatının aralık ayında tamamlanacağını ve modern tasarımı, teşhir ve tanzim projesiyle depolarda bekleyen 30 bin tarihi eserin 33 yıl sonra gün yüzüne çıkacağını bildirdi. Çalışmalarla müzedeki salon sayısının 2'den 10'a çıkarttıklarını dile getiren Küçükdağlı, müzenin hizmete açılmasıyla birlikte bölgenin önemli turizm merkezi olacağına dikkati çekti. Küçükdağlı, şöyle konuştu:

''33 yıldır bekleyen bir inşaat vardı. 2004 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleriyle konuyu yeniden gündeme alarak inşaatı tamamlama kararı alındı. Hakikaten yıllardır bize üzüntü veren bir durumdu. 2 salonumuz olduğu için eserlerimizin büyük bölümünü sergileyemiyorduk. Ancak şimdi depolarda bekleyen tarihi eserler ve yapılan yeni alımlarla birlikte tarihe ışık tutacak eserler insanların istifadesine sunulacak.''

Müzenin bölgeye yakışır tarz düzenlenen modern binanın içinde bulunan eserleriyle ulusal bir özelliğinin de bulunacağına işaret eden Küçükdağlı, ''Müzenin 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olması ve 10 salona çıkmasıyla birlikte Genç Hititler döneminden günümüze kadar olan 30 bin civarındaki halkın yeni göreceği tarihi eserler sergiye açılacak. Böylece bölgemiz yeni bir turizm alanına kavuşacak ve böylelikle hem yerli turizme hem de ulusal turizme farklı bir ortam sunmuş olacağız'' ifadesini kullandı.

ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/33-yil-once-temeli-atilan-muze-insaati-tamamlaniyor_83187.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!