Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

35 Yılda Tamamlanan Yolun Kurbanı 'Deve' Oldu

Zile ilçesinde, Ankara'yı 100 kilometre kısaltan Zile- Çekerek yolunun 35 yıl sonra tamamlanması üzerine, Zileliler deve kesti. Kesimden önce devenin boynuna ‘Ben bu yola kurbanım’ yazılı bir kağıt asılarak şehir turu attırıldı. 35 yıl önce yapımına başlanan ancak 3 ay önce tamamlanan Zile- Çekerek yolu sayesinde, Tokat- Ankara yolu 1 saat

Radikal Gazetesi
35 Yılda Tamamlanan Yolun Kurbanı 'Deve' Oldu

Zile ilçesinde, Ankara'yı 100 kilometre kısaltan Zile- Çekerek yolunun 35 yıl sonra tamamlanması üzerine, Zileliler deve kesti. Kesimden önce devenin boynuna ‘Ben bu yola kurbanım’ yazılı bir kağıt asılarak şehir turu attırıldı.

35 yıl önce yapımına başlanan ancak 3 ay önce tamamlanan Zile- Çekerek yolu sayesinde, Tokat- Ankara yolu 1 saat kısaldı. Yıllardır bu yolun açılması için mücadele veren Zileliler, yolun bitmesini deve keserek kutladı. Öncülüğünü, ilçede yerel yayın yapan Zile TV'nin sahibi Hüseyin Gülbasar’ın yaptığı grup bir kampanya düzenlenerek, kesilecek deve için ilçe halkından para topladı. Toplanan para ile Aydın ilinden 6 bin liraya bir deve satın alındı. İlçeye getirilen deve süslendi, boynuna ‘Ben bu yola kurbanım’ yazısı, gövdesine ise ‘Beni alanlara teşekkür ederim’ yazısı asıldı. İlçe cadde ve sokaklarında davul- zurna eşliğinde gezdirilen deve vatandaşların büyük ilgisi ile karşılaştı. Gezi sonrası mezbahaya götürülen deve kurban edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Hüseyin Gülbasar, “Yıllardır bu yolun mücadelesini verdik. Zile çıkmaz sokaktaydı ve bu yolla bu sorun çözüldü. ‘Bu yol tamamlanırsa deve keseceğiz’ sözü vermiştik. Bir kampanya düzenledik ve gönüllü vatandaşlar deve kesimi için para verdi. Umarız 35 yıldır mücadelesini verdiğimiz yolda kaza, bela olmaz” dedi. Kesilen devenin etinin yarısı aşevi, yarısı da Kuran kursuna bağışlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/35-yilda-tamamlanan-yolun-kurbani-deve-oldu_69075.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!