Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

380 Milyon TL ile İlçe Belediyeleri Arasında En Büyük Bütçe Çankaya’nın

Başkentin her biri il büyüklüğündeki metropol ilçelerinde 2010 yılı tahmini bütçeleri ilçe belediye meclisilerinde görüşüldü. 380 milyon TL’lik bütçeyle Çankaya en çok bütçeye sahip ilçe oldu. Çankaya’yı 252.5 milyon TL ile CHP’li bir diğer belediye olan Yenimahalle Belediyesi izlerken, Keçiören Belediyesi’nin tahmini bütçesi 220 milyon TL olarak

Hürriyet ANKARA
380 Milyon TL ile İlçe Belediyeleri Arasında En Büyük Bütçe Çankaya’nın

Başkentin her biri il büyüklüğündeki metropol ilçelerinde 2010 yılı tahmini bütçeleri ilçe belediye meclisilerinde görüşüldü. 380 milyon TL’lik bütçeyle Çankaya en çok bütçeye sahip ilçe oldu. Çankaya’yı 252.5 milyon TL ile CHP’li bir diğer belediye olan Yenimahalle Belediyesi izlerken, Keçiören Belediyesi’nin tahmini bütçesi 220 milyon TL olarak belirlendi. Mamak 132, Etimesgut 115 milyon, Altındağ 110.5 milyon, Sincan 93 milyon TL olarak kabul edildi.

İlçe belediyelerinin bütçeleri bu ay içinde toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ilçe bütçelerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bütçesi, EGO ve ASKİ’nin bütçesi 20 günlük bir maraton sonrası karara bağlanacak.

İşte Başkent’in dev metropol ilçelerinin 2010 yılı bütçe haritası:

*  Çankaya Belediyesi: Belediye Meclisi’nde ilçenin 2010 yılı tahmini bütçesi görüşüldü ve 380 milyon TL’lik bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. 2010 yılı bütçesinde en fazla gider 81 milyon TL ile Fen İşlerinin Müdürlüğü’nün olurken, Temizlik İşleri Müdürlüğü 68 Milyon TL, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 42 Milyon TL, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 16’şar Milyon TL ile bütçede en fazla paya sahip müdürlükler oldu. 

*  Yenimahalle Belediyesi: Yenimahalle’de Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen 2010 yılı mali yılı bütçesi gelir-gider tablosunun birbirine denk olması göz önünde tutularak 253 milyon 500 bin YTL olarak belirlendi. Bütçenin Yenimahalle Belediyesi hizmet birimlerinin ihtiyaçları planlanarak ve sarfiyattan kaçınarak hazırlanmasına özen gösterildi.

*  Keçiören Belediyesi: Keçiören Belediyesi’nin 2010 Mali Yılı Gelir ve Gider tahmini bütçesi Belediye Meclisi’nin 28 Ekim 2009 tarihinde yapılan toplantısında görüşülerek karara bağlandı. Hizmet birimlerinin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan bütçe 220 milyon TL olarak tespit edildi.

*  Mamak Belediyesi: Mamak Belediyesi 2010 Mali Yılı Bütçesi, Ekim ayı Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmelerin ardından 132.100.000 TL olarak belirlendi. Bütçeye, CHP’li meclis üyeleri ret oyu verdi. Bütçe, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin tamamının oyunu alarak, Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. 

*  Etimesgut Belediyesi: Etimesgut Belediyesi’nin 2010 bütçesi üzerine Meclis’te yapılan görüşmelerin ardından oylamaya geçildi. Meclis’te sayısal ağırlığa sahip olan AKP Grubu ile CHP Grubu, oylamada MHP Grubu ile birlikte Enver Demirel yönetiminin 2010 bütçesine olumlu oy verdi ve belediyenin 2010 yılı tahmini bütçesi 115 milyon TL olarak kabul edildi.

*  Altındağ Belediyesi: Belediye’nin 2010 Yılı Mali Gelir ve Gider Bütçesi yapılan görüşmeler sonucunda Belediye Meclisi’nce 110,5 Milyon TL olarak kabul edildi. Bütçeden en büyük pay yine 33 Milyon YTL ile yatırımlara ayrılırken, 32 Milyon TL “Mal ve Hizmet Alımı”na, 26 Milyon TL de “Personel Giderleri”ne tahsis edildi.

*  Sincan Belediyesi: Sincan Belediyesi 2010 Bütçe görüşmeleri sona erdi. Buna göre, belediyenin 2010 yılı bütçesi 93 milyon 600 bin TL olarak kabul edildi. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan bütçe toplantıları sonrasında kesinleşen bu rakamın 22 milyon 183 bin TL’si yatırım olarak ayrıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/380-milyon-tl-ile-ilce-belediyeleri-arasinda-en-buyuk-butce-cankayanin_74075.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!