Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'3'üncü Havalimanı için Girişimde Bulunacağız'

İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü havalimanının ihalesine katılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Özdemir, ''Talip olacağımızı söyleyebilirim. Tabii o güne kadar Türkiye'deki rekabet kurumunun şartları ne olur, ne olmaz onu bilemeyiz. Eğer kanunlar ve şartnameler elverirse biz de İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı için

Gazete Haber Türk
'3'üncü Havalimanı için Girişimde Bulunacağız'

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanında her geçen gün hedeflerine ulaştıklarını belirterek, ''2009'da 6,1, 6,2 milyon yolcu bekliyorduk, bunu sağladık. 2010 için ise 8,5 milyon yolcu hedefliyoruz'' dedi.

Özdemir, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni dış hatlar terminalinin açılışından sonra Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş ve yolcu sayısında bir artış olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine Özdemir, uçuşların oturması için bir zaman gerektiğini belirterek, ''Bizim ana hedefimiz, bu geçiş sürecini en kısa zamanda tamamlamaktır. Her geçen gün hizmet seviyesi ve kalitesi daha da artıyor. Zannediyorum bir ay içinde bu geçiş sürecini tamamlayarak, havalimanımızda yolcularımıza, uçaklara, özel uçaklara, kargo hizmeti veren şirketlere daha iyi bir hizmet seviyesine ulaşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Nihat Özdemir, ''Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yeni havacılık şirketlerinin yararlanması için ne gibi girişimler yaptıkları''nın sorulması üzerine, Sabiha Gökçen'de iç seferlerle bağlantılı çalışacak dış seferlere ihtiyaç bulunduğunu belirtti. ürkiye'nin, coğrafi konumu itibariyle tam bir geçiş noktasında olduğunu ifade eden Özdemir, şunları kaydetti:

''Yeşilköy Havaalanı bunu gayet iyi yapıyor. İstanbul'un ikinci meydanı olan Sabiha Gökçen'den de transit geçişler, ulaşım hızla devam edecektir. Her geçen gün de yolcu sayımız hızla artıyor. İhaleye girdiğimiz yıldaki rakamlara ulaşıyoruz. 2009'da 6,1, 6,2 milyon yolcu bekliyorduk, bunu sağladık. 2010 için ise 8,5 milyon yolcu hedefliyoruz. İstanbul'da yaşayanların çoğunun Anadolu yakasında yaşaması ve burada bir limanı olması dolayısıyla her geçen gün yolcu kapasitemiz artıyor. THY de buraya önem veriyor. THY, buradan hem iç, hem dış hatlara önemli seferler koydu. Bu seferlerdeki doluluk oranlarının da iyi olduğunu görüyorum. Avrupa'daki tüm televizyonlarda THY'nin, Pegasus'un ve SunExpress'in reklamları var. Diğer havayolu şirketleri de buradan uçmak istiyor, çünkü ekonomik bir meydan, iyi ve seri hizmet verebiliyor. Şu anda durumdan memnunuz.''

''Hedefimiz dünyada ikinci Türk markasını yaratmak''

Nihat Özdemir, ''Kosova'nın başkenti Priştina'da yapılacak havalimanı ihalesine katılacak mısınız?'' sorusuna, ''Katılacağız, yeterlilik de aldık. İki Türk grubu yeterlik aldı, bunlardan biri biziz. Lyon havaalanını işleten firma ile bir konsorsiyum kurduk. Bizim de ana hedefimiz Limak olarak ortaklarımızla beraber dünyada ikinci bir Türk markasını yaratmaktır. Onun için bütün ihaleleri gözlüyoruz, ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah da yapacağız bunu'' yanıtını verdi.



İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü havalimanının ihalesine katılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine Özdemir, ''Talip olacağımızı söyleyebilirim. Tabii o güne kadar Türkiye'deki rekabet kurumunun şartları ne olur, ne olmaz onu bilemeyiz. Eğer kanunlar ve şartnameler elverirse biz de İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı için mutlaka girişimde bulunacağız'' dedi.

Nihat Özdemir, İstanbul'da üçüncü bir havaalanına ihtiyaç bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de Türkiye'de bütün sektörlerde küçülme yaşandığı sırada havacılık sektöründe büyüme yaşandığını kaydederek, ''Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Bunu iyi değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Türkiye tam bir geçiş noktasında bir köprü gibi hizmet görüyor. Onun için Türk havacılık sektörünün hem iç, hem dış hatlarda daha da büyüyeceğine inanıyorum. Bu gelişime bakıldığında Türkiye, üçüncü havameydanını İstanbul'da düşünmeye ve planlamaya başlamalıdır. Çünkü bugün çalışmaya başlansa havalimanının yapılıp işletmeye başlaması 7-8 seneyi bulabilir. Ben bugünden başlanmasında fayda görüyorum'' diye konuştu.

Sabiha Gökçen'in güvenliği

Özdemir, ''İSG Yönetim Kurulu Başkanı olarak yurt dışı havacılık hedeflerinizde hangi bölgeler var?'' sorusu üzerine de Suudi Arabistan'da ve Arap ülkelerinde önemli gelişmeler olduğunu ifade ederek, ''Arap ülkeleri, Afrika ve Balkan ülkelerindeki meydan işletmelerine önem vereceğiz'' dedi. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın güvenliği konusunda bazı basın organlarında çıkan haberleri nasıl değerlendirdiği de sorulan Özdemir, şunları kaydetti:

''Ben Sabah Gazetesine teşekkür ederim ki böyle bir zafiyeti kamuoyuna gösterdi. Ben bunu önemsiyorum. Bu bize ait bir olay değildi. Daha ziyade Savunma Sanayi Müsteşarlığının idaresindeki bir olaydı. O arkadaşlarımız da hemen bunun farkına vardılar ve gerekli tedbirler alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı, o yayınlardan sonra şu anda daha iyi korunmaktadır. Kendilerine teşekkür ederim. Böyle şeylerin olmaması lazım. Güvenlik en önemli konudur. Hele Sabiha Gökçen için buna çok daha önem ve dikkat göstermek gerekiyor.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/3uncu-havalimani-icin-girisimde-bulunacagiz_74702.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!