Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

3'üncü Köprü Nerede Olacak?

Kadir Topbaş, İstanbul’a yapılacak olan 3’üncü köprüye yer için 2 nokta belirlendiğini ve 1 ay içinde karar verileceğini belirterek, Ulaştırma Bakanlığı’nın Yap-İşlet (Yİ) modeliyle ihale düzenleyeceğini söyledi. Topbaş, “Şu anda 2 nokta belirlendi, 1 ay içinde karar verilecek. Yap-İşlet modeli olarak düzenlenecek, Ulaştırma Bakanlığı o şekilde

Gazete Vatan
3'üncü Köprü Nerede Olacak?

Topbaş'tan İngiliz Reuters'a çarpıcı açıklamalar

Kadir Topbaş, İGDAŞ’ın özelleştirilmesi için yöntemin 3 ay içinde belli olacağını 2010 sonuna kadar da ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Topbaş, İDO’da da ihale sonucunun yakında belli olacağını söyledi.

Türkiye'nin abone sayısı ve tüketim açısından en büyük doğalgaz dağıtım şirketi İGDAŞ’ın özelleştirilmesi için 2010 sonuna kadar ihaleye çıkılacak. Rus enerji devi Gazprom ve Fransız Gaz de France gibi uluslararası şirketlerin yanı sıra yerli enerji firmalarının da yakından ilgilendiği İGDAŞ’ın özelleştirme metodunun halka arz mı blok satış mı olacağının 3 ay içinde belli olacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 2010 sonuna kadar ihaleye çıkmış olacaklarını söyledi.

Sorunlar çözülür

Topbaş, İGDAŞ ve İDO özelleştirmelerinin ajandalarında ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, “İGDAŞ’ın 4.2 milyon abonesi var ve abone sayısı giderek artıyor. İGDAŞ yatırımlarının yüzde 95’ini tamamladı ve çok yeni bir altyapıya sahip. İGDAŞ’tan iyi para bekliyoruz. İyi para bulmazsak satmayız, satmak zorunda değiliz” dedi ve ekledi: “Bu yıl sonuna kadar İGDAŞ’ta neticeye gideriz, ihaleye çıkmış oluruz.” Özelleştirmelerden ne kadarlık gelir bekledikleri konusunda yorum yapmayan Topbaş, gelecek kaynağı ulaşım yatırımlarında kullanacaklarını kaydetti. İDO’nun özelleştirmesi için danışmanlık ihalesinin 23 Mart’ta yapıldığını ve 3 konsorsiyumun teklif verdiğini de söyleyen Topbaş, ihale sonucunun yakında belli olacağını kaydetti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın mevcut mevzuatın İDO’nun yabancılar tarafından işletilmesine müsait olmadığını ancak hissesinde bir ortaklığı gidilmesinde bir engel bulunmadığı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Topbaş şunları söyledi: “Özelleştirmeyi yaparken en iyi şekilde sonuçlanmasını isteriz, bir takım sorunlar varsa da çözeriz. Örneğin, bazı iskelelerin mülkiyetinde sorunlar var, onlar çözülünce sorun kalmaz.”

3. Köprü’de 1 ay içinde yer belirlenecek

Kadir Topbaş, İstanbul’a yapılacak olan 3’üncü köprüye yer için 2 nokta belirlendiğini ve 1 ay içinde karar verileceğini belirterek, Ulaştırma Bakanlığı’nın Yap-İşlet (Yİ) modeliyle ihale düzenleyeceğini söyledi. Topbaş, “Şu anda 2 nokta belirlendi, 1 ay içinde karar verilecek. Yap-İşlet modeli olarak düzenlenecek, Ulaştırma Bakanlığı o şekilde bir ihaleye çıkacak” dedi.

Kredi bulmakta zorlanmıyoruz

İstanbul'da metro için bugüne kadar 6.3 milyar dolar yatırım planlandığını, bu miktarın 3 milyar dolarlık kısmının yapıldığını söyleyen Topbaş, yatırımların finansmanı için kredi bulmakta zorlanmadıklarını aktardı. Topbaş, “Şu anda Üsküdar-Altunizade hattı için AYB’den 500 milyon euro aldık” dedi.

 

ETİKETLER: firma proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/3uncu-kopru-nerede-olacak_78669.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!