Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

4. Levent-Hacıosman Metro Hattı Hacıosman İstasyonu Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan 4. Levent-Hacıosman Metro Hattı'nın son bölümü olan Hacıosman Metro İstasyonu'nun açılışı dolayısıyla Darüşşafaka İstasyonu'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Erdoğan, Hacıosman Metro İstasyonunun İstanbul'a ve İstanbullu hemşehrilerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

yapi.com.tr / AA
4. Levent-Hacıosman Metro Hattı Hacıosman İstasyonu Açıldı

Fotoğraf: Salih Zeki Fazlıoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan 4. Levent-Hacıosman Metro Hattı'nın son bölümü olan Hacıosman Metro İstasyonu'nun açılışı dolayısıyla Darüşşafaka İstasyonu'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hacıosman Metro İstasyonunun İstanbul'a ve İstanbullu hemşehrilerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

4. Levent-Hacıosman Metro Hattı'nın, Seyrantepe ile birlikte, 9 bin 792 metre uzunluğa ulaştığını ifade eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

''Bu metro hattını, peyderpey tamamlayarak hizmete açtık. İlk bölümü olan 4. Levent-Maslak-Atatürk Sanayi Sitesi arasını 30 Ocak 2009 tarihinde açmıştık. Daha sonra Atatürk Sanayi Sitesi-Darüşşafaka arasını 2 Eylül 2010'da, Sanayi-Seyrantepe arasını da 11 Kasım 2010'da devreye alarak, İstanbul'umuzun hizmetine sunmuştuk. Bugün açılışını yaptığımız son bölüm, sadece bir istasyon değil, aynı zamanda tam teşekküllü bir transfer merkezi. 90 milyon lira maliyetle inşa edilen bu istasyonda 600 araç kapasiteli 4 katlı otopark ile 2 metro katı yer alıyor. Bu istasyon, otobüs ve minibüs peronları, taksi cepleri ile Sarıyer istikametinden gelen toplu taşıma araçlarını, raylı sisteme entegre eden bir merkez. Bu metro hattını, yapımı devam eden Marmaray, Kadıköy-Kartal, Otogar-Bağcılar-İkitelli hatları ile entegre ettiğimizde, İstanbul'un ulaşımında uzak kavramı ortadan kalkacaktır.''

Erdoğan, bu istasyondan metroya binen bir vatandaşın 4. Levent'e 12 dakikada, Taksim'e 24 dakikada, Yenikapı'ya 32 dakikada, Otogar'a 50 dakikada, havaalanına 63 dakikada ulaşacağını belirterek, ''Aynı şekilde, Marmaray tamamlandığında, Üsküdar'a 43 dakikada, Kadıköy'e 49 dakikada, Kartal'a 79 dakikada ulaşmak mümkün hale gelecek. Ben, 4. Levent-Hacıosman Hattı, Hacıosman Metro İstasyonunun tüm İstanbullu kardeşlerimize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.

''Çok daha büyük uluslararası ölçekte projelerle İstanbul'un çehresini hızlı biçimde değiştireceğiz''

İstanbul, İzmir, Ankara, Diyarbakır için açıkladıkları projelerin, şu anda artık hükümet projeleri haline geldiğini, gerek bu 4 büyük şehir için, gerek diğer büyük şehir ve vilayetler için ne söz verdilerse yerine getireceklerini, kademe kademe, belli bir takvim içinde projelerini tek tek gerçeğe dönüştüreceklerini söyledi.

Kanalistanbul projesinin, plan, proje ve etüt çalışmalarını en kısa süre içinde başlatacaklarını ve en geç 2 yıl içinde projeyi bitireceklerini belirten Erdoğan, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasına kuracakları iki yeni şehrin planlama ve etüt çalışmalarını da aynı şekilde başlatacaklarını bildirdi.

İstanbul'a kuracakları şehir hastanelerinin plan ve projelerinin hazır olduğunu, onların da çalışmalarına başladıklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

''Marmaray devam ediyor, Tüp Geçit devam ediyor, İstanbul-İzmir Otoyolu, İstanbul-Eskişehir-Ankara yüksek hızlı tren projesi devam ediyor. Bunları hızla yürütecek ve İstanbul'a, bölge illerine kazandıracağız. Taksim'de hem Tarlabaşı ve Cumhuriyet bulvarının hem de meydanın trafiğini yer altına alıyoruz. Böylece, meydanı, İstiklal Caddesi'yle kesintisiz bir şekilde yayalara tahsis etmiş oluyoruz. Gezi Parkı'nın bulunduğu yerde bulunan ve 1940 yılında yıkılan Topçu Kışlası'nı da aslına uygun şekilde yeniden yapıyoruz. Yassıada ve Sivriada'yı yeniden düzenleyerek, hem İstanbul'un hem de demokrasinin sembolleri haline getirerek, demokrasi ve özgürlükler adası yapıyoruz. Bu büyük projelerle, inanıyorum ki İstanbul'un dünya şehri olma vasfı çok daha güçlenecek. İstanbul, turistik bir merkez olmanın yanında, artık çok daha güçlü şekilde, sanayinin, ticaretin, istihdamın, kültür ve sanatın, insanca yaşam alanlarının örnek gösterilen merkezi haline dönüşecek.''

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/4-levent-haciosman-metro-hatti-haciosman-istasyonu-acildi_88276.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!