Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5.4 Milyar Dolarlık Özelleştirme Parası Onay ve İmza Bekliyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan 5.4 milyar dolarlık özelleştirme, onay ve sözleşme imzası bekliyor. Bu rakamın 2 milyar dolarlık bölümünü İzmir, Derince ve Bandırma limanlarının da aralarında bulunduğu toplam 16 özelleştirme oluşturuyor.

Radikal Gazetesi
5.4 Milyar Dolarlık Özelleştirme Parası Onay ve İmza Bekliyor

Özelleştirme süreci sözleşme imza aşamasına kalan kuruluşlar arasında ihalesi 1 milyar 275 milyon dolarla 3 Temmuz 2007 tarihinde yapılan İzmir Limanı özelleştirmesi ilk sırada yer alıyor. (Fotoğraf: DHA)

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan 5.4 milyar dolarlık özelleştirme, onay ve sözleşme imzası bekliyor. Bu rakamın 2 milyar dolarlık bölümünü İzmir, Derince ve Bandırma limanlarının da aralarında bulunduğu toplam 16 özelleştirme oluşturuyor

İhalesi tamamlanmış 5.4 milyar dolarlık özelleştirme, onay ve sözleşme imzası bekliyor. Bunun 2 milyar dolarlık bölümünü devir onayı alınmış ve sözleşmesi imza aşamasına gelmiş özelleştirmeler, 3 milyar 430.3 milyon dolarlık bölümünü ise onay aşamasındaki özelleştirmeler oluşuyor.

Sözleşme imzasına kalan projeler arasında satışı 3 Temmuz 2007’de onaylanan 1 milyar 275 milyon dolarlık İzmir Limanı başta olmak üzere Derince ve Bandırma Limanı özelleştirmeleri de bulunuyor. Onay aşamasındaki projelerin büyük bir bölümünü ise ihalesi 25 Eylül 2008’de yapılan Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. başta olmak üzere Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) 8 dağıtım bölgesi ihalesi de bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) verilerine göre ihale aşaması tamamlanmış 5 milyar 433 milyon 60 bin dolarlık özelleştirme, onay ve sözleşme imzasını bekliyor.

3.4 milyar onay bekliyor

İhalesi süreci 2008 yılında başlayan Samsun Limanı’nın işletme hakkını geçen hafta 36 yıl süreyle 125 milyon 200 bin dolarla Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş.’ye devreden ÖİB’nin, devir onayı tamamlanmış, sözleşmesi imza aşamasına gelen 2 milyar 2.8 milyon dolarlık özelleştirmesi bulunuyor.

Özelleştirme süreci sözleşme imza aşamasına kalan kuruluşlar arasında ihalesi 3 Temmuz 2007’de yapılan 1 milyar 275 milyon dolarla İzmir Limanı özelleştirmesi ilk sırada yer alıyor. ÖİB, İzmir Limanı ihalesinde en yüksek teklif sahibinin sözleşme imzalamaktan imtina etmesi üzerine, teminatı irat kaydederek, ihalede ikinci teklif sahibi Çelebi Holding’e sözleşme imzalanmasına yönelik çağrıda bulunmuştu. Sözleşme imzası bekleyen 16 özelleştirmeden bazıları şöyle: “22 Kasım 2007’de onayı yapılan 195.3 milyon dolarla Derince Limanı, ihalesi 19 Eylül 2008’de onayı yapılan 175.5 milyon dolarla Bandırma Limanı, 76.6 milyon dolarla Tekel’in Çamaltı Tuzlası, 5 milyon 995 bin dolarla Ayvalık Tuzlası.”

ÖİB’nin onay aşamasında bekleyen özelleştirmelerinin toplam tutarı ise 3 milyar 430 milyon doları buldu. Bu grupta ihalesi 25 Eylül 2008’de yapılan 128.5 milyon dolarlık TEDAŞ Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. başta olmak üzere, geçen yıl kasım ayında ihalesi gerçekleştirilen 485 milyon dolarlık özelleştirme geliriyle Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş., 441.5 milyon dolarlık özelleştirme geliriyle Yeşilırmak ve 227 bin dolarlık özelleştirme geliriyle Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. de yer alıyor. 13 özelleştirmenin beklediği bu grupta geçen yıl aralık ayında ihalesi gerçekleştirilen Şeker Fabrikaları Portföy C’nin yanı sıra, 2010 yılı şubat ayında ihalesi gerçekleştirilen dört dağıtım bölgesi de onay aşamasında bulunuyor. Bunlar sırasıyla Uludağ, Çamlıbel, Fırat ve Vangölü Elektrik Dağıtım bölgeleri. (anka)

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/5-4-milyar-dolarlik-ozellestirme-parasi-onay-ve-imza-bekliyor_78487.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!