Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5 İl İçin Deprem Alarmı Verildi

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, deprem riski yüksek 5 ilde yaptıkları çalışmalar sonucunda orta büyüklükteki bir depremde bile binaların yüzde 75’inin kullanılamaz hale geleceğini açıkladı.

Zaman Gazetesi



ayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, deprem riski yüksek 5 ilde yaptıkları çalışmalar sonucunda orta büyüklükteki bir depremde bile binaların yüzde 75’inin kullanılamaz hale geleceğini açıkladı.

İskan Kanunu Tasarısı’nın TBMM Bayındırlık Komisyonu’ndaki görüşmelerinde milletvekillerine bilgi veren Yamaç, tasarının Avrupa Birliği’ne uyum açısından zorunlu olarak değiştirildiğini belirtti. Yamaç, göçmenler, yerleri kamulaştırılanlar, ve milli güvenlik nedeniyle yerlerinin değiştirilmesine karar verilen köylülerin iskanına ilişkin esasları belirleyen tasarının ilk defa 1996’da Meclis’e sevk edildiğini anlatarak, aradan geçen zamana rağmen bir türlü yasalaştırılamadığını kaydetti.

Kanunun 1934’te Türkiye nüfusu 17 milyon iken çıkarıldığına dikkat çeken Yamaç, bugün nüfusun 70 milyonu aştığını hatırlattı. Orta büyüklükteki depremde bile binaların yüzde 75’inin kullanılamaz hale geleceği belirlenen illerin şunlar olduğu öğrenildi: Adıyaman, K.Maraş, Malatya ve Elazığ kırsalı ile Ege bölgesinden ismi verilmeyen bir şehir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-il-icin-deprem-alarmi-verildi_46270.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!