Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

5 Mahalle Kentsel Sit Alanı İçine Alındı

Kahramanmaraş'ın ilk yerleşim merkezi olan 5 mahalle ''Kentsel Sit Alanı'' içerisine alındı. Çalışmaları sürdüren Kahramanmaraş Belediyesi tarihe yeniden ışık tutmayı hedefliyor. Kahramanmaraş Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan çalışmalar yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı.

Zaman Gazetesi
5 Mahalle Kentsel Sit Alanı İçine Alındı

Kahramanmaraş'ın ilk yerleşim merkezi olan 5 mahalle ''Kentsel Sit Alanı'' içerisine alındı. Çalışmaları sürdüren Kahramanmaraş Belediyesi tarihe yeniden ışık tutmayı hedefliyor. Kahramanmaraş Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan çalışmalar yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. İlk olarak tarihi ve kültürel dokuların envanter çalışmasını ortaya koyan belediye şimdi de 36 hektar alanda koruma amaçlı imar çalışmasını tamamladı.

Bakanlar Kurulu kararı ile Kurtuluş, Ekmekçi, Divanlı, Kayabaşı ve Şıh Turan mahalleleri Kentsel Sit Alanı'na dahil edildi. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Kahramanmaraş Belediyesi 3 yıl içerisinde bu bölgeleri turizme kazandırmayı amaçlıyor. Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'da bu alanların şehrin tarihi zenginlikleri olduğunu ve turist çek için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/5-mahalle-kentsel-sit-alani-icine-alindi_67543.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!