Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

50 Milyon Dolarlık Kıyak

Manolya Özel Eğitim Kurumları'nın Ümraniye İnkılap Mahallesi'ndeki kaçak okulunun geçen aylarda İBB Meclisi'nde plan tadilatıyla yasallaştırılmasının ardından şimdi de kuruma İstanbul'un yeni finans merkezi olan Ataşehir'de değeri 50 milyon dolar olarak ifade edilen bir arazi 49 yıllığına kiralandı.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Fetullah Gülen cemaatine yakın olduğu ileri sürülen Manolya Özel Eğitim Kurumları'nın Ümraniye İnkılap Mahallesi'ndeki kaçak okulunun geçen aylarda İBB Meclisi'nde plan tadilatıyla yasallaştırılmasının ardından şimdi de kuruma İstanbul'un yeni finans merkezi olan Ataşehir'de değeri 50 milyon dolar olarak ifade edilen bir arazi 49 yıllığına kiralandı. 26 dönümlük araziye 2.5 emsal de yapılaşma hakkı verildi.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından daha önce Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) okul arazisi olarak tahsis edilen alan, MEB'den geri alınarak geçen ay satış için ihaleye çıkarıldı. Arazi ihaleye çıkarılmadan önce okul alanından özel eğitim alanına alındı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapılması için arazi sıkıntısı yaşadığını sık sık dile getirirken, okulun özel eğitim alanına alınmasını uygun buldu.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arazinin ihale ilanlarının askıya çıkmasının ardından itiraz ederek araziyi geri istediyse de arazi Manolya Özel Eğitim Kurumları'nın oldu. Milli Emlak Genel Müdürlüğü araziyi kuruma yıllık 1 milyon 800 bin YTL'ye kiraladı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü araziye özel okul yapılması için geçen günlerde ön izin verdi. Maliye Bakanlığı da ihaleyi 22 Aralık 2007 günü onayladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/50-milyon-dolarlik-kiyak_58853.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!