Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: JES’e Yasa İşlemiyor

51 Kişinin Öldüğü Binanın Müteahhidi TOKİ Projelerine Devam Ediyormuş

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde 51 kişinin öldüğü Cemil Çapar Apartmanı davasında tutuklu yargılanan müteahhit Mehmet Özkan, hakkındaki iddiaların "senaryo" olduğunu savundu, "halen TOKİ projelerine devam ettiğini" belirtti.

yapi.com.tr
51 Kişinin Öldüğü Binanın Müteahhidi TOKİ Projelerine Devam Ediyormuş (Fotoğraf: DHA)

6 Şubat depremlerinde, Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Cemil Çapar Apartmanı yıkıldı. Enkaz altında kalan bina sakinlerinden 51 kişi hayatını kaybetti. Binanın yıkılmasının ardından çıkan yangın nedeniyle bazı kişilerin naaşlarına ulaşılamadı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, apartmanın yıkılmasına ilişkin müteahhitler Mehmet Özkan ve Yusuf Özkan, şantiye şefi ve statik proje müellifi Mehmet Güçlü, yapı denetim firmasının yetkilileri Habib Turhaner ve Bülent Kimyon, statik proje ve uygulama denetçisi Mehmet Tokdemir, kontrol elemanı Levent Numanoğlu hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis istemiyle dava açtı.

ANKA’da yer alan habere göre; Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen dokuzuncu duruşmaya tutuklu Mehmet Özkan ile Mehmet Güçlü SEGBİS aracılığıyla katılırken, depremde yakınlarını kaybeden aileler ve taraf avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Tutuklu yargılanan müteahhit Mehmet Özkan, hakkındaki iddiaların "senaryo" olduğunu savundu ve binanın yıkılma nedeninin doğalgaz patlaması ve çıkan yangın olduğunu öne sürerek, "Bina projeye uygun yapıldı. Ben yokken alınan beton örneğini kabul etmiyorum. Yeni raporda C30 çıkmış. C20 kullanılması gerekirken ben C30 kullanmışım. Hatay yerle bir oldu, deprem Allah’tan geldi, bir suçum yok" dedi.

Özkan, "yüz bina yaptım, yan binalar da benimdi, onlar yıkılmadı" iddiasında bulundu ve "halen TOKİ projelerine devam ettiğini" belirterek, "boşuna tutuklu kaldığını" ileri sürdü.

Sanık Mehmet Güçlü ise 26 yıllık inşaat mühendisi olduğunu, şantiye şefi değil statik projeyi yaptığını, ancak dosyada adının şantiye şefi olarak geçtiği için tutuklu olduğunu söyledi.

6 sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası, bir sanık beraat etti
Mahkeme heyeti, müteahhitler Mehmet Özkan ve Yusuf Özkan, şantiye şefi ve statik proje müellifi Mehmet Güçlü, yapı denetim firmasının yetkilileri Habib Turhaner ve Bülent Kimyon ile kontrol elemanı Levent Numanoğlu hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi. Statik proje ve uygulama denetçisi Mehmet Tokdemir ise beraat etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/51-kisinin-oldugu-binanin-muteahhidi-toki-projelerine-devam-ediyormus_211971.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!