Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

570 Konutluk Kıyak

Anakent Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun geçtiğimiz ay yapılan toplantısında alınan kararlar yine dikkat çekiyor. Komisyon, lüks konutların yüksek fiyatlara satıldığı Çayyolu semtinde, Can Ata Bilge Konut Kooperatifi yetkililerinin başvurusunu kabul etti. Komisyondan çıkan kararla birlikte kooperatif bölgesindeki konut sayısı

Cumhuriyet Ankara
570 Konutluk Kıyak

Anakent Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun geçtiğimiz ay yapılan toplantısında alınan kararlar yine dikkat çekiyor. Komisyon, lüks konutların yüksek fiyatlara satıldığı Çayyolu semtinde, Can Ata Bilge Konut Kooperatifi yetkililerinin başvurusunu kabul etti. Komisyondan çıkan kararla birlikte kooperatif bölgesindeki konut sayısı 105’ten 675’e yükseltildi. Kooperatif, karar henüz çıkmadan önce, izin çıkmış gibi internet sitesinden yeni üyeleri kabul edeceğini ilan etti. Yeni üyelikler için belirlenen fiyat ise 250 bin TL olarak duyuruldu.

Komisyonun haziran ayı toplantısında kooperatif yetkililerinin istediği imar değişikliği de görüşüldü. Görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda Yenimahalle ilçesi Alacaatlı Mahallesi’nde 44847 ada 12 sayılı parseldeki 76 bin 382 metrekare alan üzerinde bulunan Can Ata Bilge Konut Kooperatifi’ne ait sitenin imar planında değişiklik yapıldı. Anakent Belediyesi’nin 17 Haziran 2011 tarihli kararında, Şubat 1999 tarihli karar ile söz konusu parselin emsal değerinin 0,47 olduğu, bunun ise yaklaşık 36 bin metrekare inşaat alan hakkı anlamına geldiği, plan üzerinde en fazla 105 adet konut yapılabileceğinin belirtildiği anımsatıldı. Ancak 1999 tarihli bu karar, Can Ata Bilge Konut Yapı Kooperatifi’nin yönetim kurulu adına İsmail Pamuk ve Selahattin Güneş’in 20 Mayıs 2011 tarihinde belediyeye verdiği bir dilekçe ile değiştirildi.

Jet hızıyla değişiklik

Dilekçede, 1999 yılında yapılan planda tanınan 36 bin metrekare toplam inşaat hakkının 154 bin metrekareye çıkarılması istendi. Dolayısıyla eski planda yer alan en fazla 105 konut inşaatı hakkının, her biri ortalama 175 metrekare olmak üzere 675 konuta çıkarılması önerildi. Teklif dilekçesi, sunulmasının üzerinden daha 1 ay bile geçmeden Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından 17 Haziran 2011 tarihli raporla uygun görüldü.

Değişiklikten önce üye kaydı

Kooperatif yönetim kurulu, imar planında değişikliğe ilişkin dilekçenin verlilmesinden yaklaşık iki ay önce, 17 Mart tarihinde “yeni ortak kayıtlarına” ilişkin bir karar aldı. Kararda yeni ortak kayıtlarının 27 Nisan tarihi itibarıyla başlayacağı belirtildi. Yani inşa edilecek konut sayısının 105’ten 675’e yükseltilmesi konusunda karar çıkmadan 1 ay önce yeni üye kaydı alınmaya başlanmış oldu. İmar değişikliğinin beklenenin tersine gerçekleşmiş olması, yani konut sayısının artırılmaması durumunda kooperatif yetkilileri suçlu duruma düşecekti.

142 milyon TL gelir

Yönetim kurulunun internetten duyurulan kararında “Genel kurul kararı gereğince yeni kayıtlarla ilgili toplam ödemenin, şerefiye bedeli hariç 250 bin TL olduğu” da kaydedildi. Kurul dilekçesi ile konut sayısı 105’ten 675’e çıkarılmıştı. Kararla kooperatif alanına 570 yeni konut yapılması gündeme geldi. Kooperatifin ilan ettiği yeni üye kaydının bedeli de 250 bin TL olarak düşünüldüğünde toplamda 142 milyon 500 bin TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/570-konutluk-kiyak_88209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!