Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi Eskişehir'de Büyük Katılımla Gerçekleştirildi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi sekreterliğinde, Antalya ve Eskişehir Şubelerinin iş birliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 7-8-9 Aralık 2023 tarihlerinde “Değişen Dünyada Yapılı Çevre” temalı 6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi gerçekleştirildi.

yapi.com.tr
6. Ulusal Yapı Kongresi ve Sergisi Eskişehir'de Büyük Katılımla Gerçekleştirildi

Cumhuriyet’in 100. yılında, 500’ü aşkın katılımcının izlediği kongrede, değişen dünyanın hassasiyetlerine yapılı çevrenin adaptasyonunu tartışacak nitelikte belirlenen “Döngüsel Tasarım, İklim Değişikliği, Sayısal Tasarım, Sanal Gerçeklik, Geleceğin Mekânları” ana temaları çerçevesinde Merve Titiz Akman, And Akman, Doç. Dr. Koray Güler, Arda Moltay, Can Tamirci, Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay, Ahmet Burçin Gürbüz’ün davetli konuşmacı olarak yer aldı. Ülkemizin her daim önemli bir gerçeği olan ve Şubat ayında yaşadığımız büyük depremleri gündeme getirmek üzere Doç. Dr. Bülent Özmen moderatörlüğünde Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz’ın katılımlarıyla deprem özel paneli gerçekleştirildi.

Eskişehir halkının da yoğun katılım ve ilgi gösterdiği kongrede, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden 15 farklı ilden 33 üniversite ve 4 kamu kurumundan araştırmacıların bildirileri sunuldu. Değişen dünya, çevre ve yaşam koşullarına uyum sağlamak üzere yapı sektörünün önde gelen firmalarının geliştirdikleri ürünler teknik sunumlarla aktarılırken, firmaların fabrikalarına düzenlenen teknik geziler ve kültürel etkinliklerle zengin bir kongre programı hayata geçirildi.

Kapanış oturumunda ise Mimarlar Odası Ankara Şube 47. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in birlikte gerçekleştirdiği “Katılımcı ve Yaratıcı Yerel Yönetim Deneyimleri” söyleşisi yapıldı.

Kongre düzenleme kurulu tarafından takip edilen ve görsel sunum, sözlü anlatım, bilimsel/derleme/değerlendirme yazıları kategorilerinde içerik, zamanı iyi kullanma ve sorulara cevap olmak üzere 5 kategoride değerlendirilen sunumlardan en başarılı bulunanlar kongre sonunda ilan edildi.

Buna göre;

- “Öte Evren Olanaklılığını Tektonik Üzerinden Tartışmak” ve “Krizi Anlamak: Bir Mimarlık Stüdyosu Deneyimi” başlıklı iki bildirileriyle Murat Sönmez ve Özge Süvari eşdeğer;

- “Restorasyon Trajedisinden Sürdürülebilir Kullanıma Dönüş; V.Murad Av Köşkü Hamamı Koruma Projesi” başlıklı bildirileriyle Zeynep İnan Ocak, Nur Kızılyaprak, Nisa Şahin;

- “Bosna Hersek’te Bulunan Tarihi Sokollu Mehmet Paşa Köprüsü’nde Yürütülen Koruma Çalışmaları” başlıklı bildirileriyle Süheyla Yılmaz, Ayşe Avşin en başarılı sunum olarak seçilmiştir.

Kongrede, değişen dünyada yapı sektörünün ilgi çeken konuları olarak öne çıkan olağandışı koşullar, ortamlar, afetler için tasarım, geleceğin mekân tasarımı ve adaptasyonu, sanal gerçeklik teknolojileri ve sayısal tasarım, gelecek koşullara dayanıklı yapılı çevreler farklı boyutlarıyla ele alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/6-ulusal-yapi-kongresi-ve-sergisi-eskisehirde-buyuk-katilimla-gerceklestirildi_200778.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!