Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

61 Müze İllere Devrediliyor

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilen tasarıya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatında bulunan kültürmerkezleri, danışma büroları, ilçe sınırları içindeki kütüphaneler ve illerdeki güzel sanatlar galerileri ile 61 müze il özel idarelerine devredilecek.

Gazete Habertürk
61 Müze İllere Devrediliyor

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edilen tasarıya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığının taşra teşkilatında bulunan kültürmerkezleri, danışma büroları, ilçe sınırları içindeki kütüphaneler ve illerdeki güzel sanatlar galerileri ile 61 müze il özel idarelerine devredilecek. CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, tasarı üzerinde yaptığı konuşmada, Hacıbektaş ve Mevlânâ gibi inanç merkezlerine girişlerde ücret
alınmasını eleştirdi. Özpolat, bunun, yanlış bir uygulama olduğunu  savunarak,  gerekirse buraların yerel yönetimlere devredilmesi gerektiğini kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise Mevlânâ ve Hacıbektaş gibi ulusal hatta evrensel özellikler taşıyan yerlerin bakanlığın ilgisi ve yetkisi içinde tutulması gerektiğini söyledi. Buralarda bazı dönemlerde ücretsiz giriş uygulaması yaptıklarını, bu sürenin uzatılabileceğini hatta ücretsiz hale getirebileceğini belirterek, “Ancak bakanlığın buralardan kesinlikle çıkmaması gerekir’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/61-muze-illere-devrediliyor_80712.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!