Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

610 Yıllık Kültür Hazinesi Kül Oldu

Güney Kore'de 14. yüzyıldan kalma "Sungnyemun Kapısı" yandı. Polis, Sungnyemun Kapısı'nın, dün sabahın erken saatlerinde başlayan yangında, 80 kadar itfaiyecinin müdahalesine rağmen neredeyse tamamen yandığını belirtti.

Radikal Gazetesi



eul'de önceki gece çıkan yangında Güney Kore'nin en önemli ulusal hazinesi olan 610 yıllık Namdaemun kapısı büyük zarar gördü. 14. yüzyılda inşa edildiği dönemde kente girişin ana kapısı olarak kullanılan Namdaemun kapısının taş zemini hasar görmezken zeminin üzerindeki iki katlı ahşap bina itfaiyecilerin tüm çabasına rağmen enkaza döndü.



Ulusal Güvenlik Dairesi'nden Lee Sang-joon, kundakçılık şüphesi olduğunu söylerken, yangın alanında incelemelere başlayan polis, yangının nedenine karar vermek için henüz erken olduğunu belirtiyor. Kapalı devre kameraların çektiği görüntüleri inceleyen polis, henüz bir şüpheliye rastlamadıysa da, itfaiyecilerin yangının çıktığı düşünülen yerde iki adet çakmak bulması, kundakçılık şüphelerini güçlendiriyor. Resmi adı Sungnyemun olan kapı iki sene önce, 1907'den bu yana ilk kez halkın ziyaretine açılmıştı.

Japon işgali ve Kore Savaşı'ndan 'hiç yara almadan' kurtulan kapının restorasyonu Cultural Heritage Administration'a göre üç yılı bulabilir ve 21 milyon dolara (yaklaşık 26 milyon YTL) mal olabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/610-yillik-kultur-hazinesi-kul-oldu_59410.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!