Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘7 Bölgeden 7 Tepeye’ Projesi

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti (AKB) Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği tarafından hayata geçirilen ‘7 Bölgeden 7 Tepeye’ projesi kapsamında İstanbul için hazırlanan yedi gösteriden sonuncusu olan ‘7EDİ’ seyirciyle buluştu.

yapi.com.tr / AA
‘7 Bölgeden 7 Tepeye’ Projesi

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde Shaman Dans Tiyatrosu işbirliğiyle hayata geçirilen gösteri, Boğaz, Kapalıçarşı, martılar, Kız Kulesi, Topkapı, Selimiye, Galata gibi mekan ve temalardan yola çıkarak hazırlandı.

İstanbul 2010 AKB Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği'nin, İstanbul'un çeşitli bölgelerinde yaşatılan birbirinden farklı dans ve müzik kültürlerinin iletişimini sağlamayı ve farklı kültürlere sahip insanları dans ve müzik diliyle kaynaştırmayı amaçlayan gösteri, İstanbul tarihinin farklı dönemlerinden kesitler sunuyor.

‘7 Bölgeden 7 Tepeye’ projesinin son ayağı olan ‘7EDİ’ Patrick De Bana, Ersin Aycan, Çiğdem Tezcür, Uğur Seyrek, Yıldız Çankaya, Selçuk Borak gibi ünlü koreografların imzasını taşıyor.

Yönetmenliğini Murat Uygun'un, koordinatörlüğünü Kerem Kuraner'in üstlendiği projenin müzikleri Oğuzhan Balcı tarafından yapıldı. Ünlü balerin Sibel Sürel'in misafir dansçı olarak yer aldığı projede, 35 dansçı performans sergiledi.

Provalarına mart ayında başlanan gösterinin kostüm tasarımı Serdar Başbuğ, ışık tasarımı Arek Nişanyan, video-filmleri ise Şafak Türkel tarafından hazırlandı. Farklı dans disiplinlerinden tekniklerin kullanıldığı gösteri 2 perdeden oluşuyor.

ETİKETLER: İstanbul 2010
http://www.yapi.com.tr/haberler/7-bolgeden-7-tepeye-projesi_83615.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!