Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

75 Milyon Euroya İkinci Çırağan Yapmak İstiyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bugüne kadar dört kez satışa çıkarılan eski Carlton Oteli arsası, nihayet alıcı buldu. Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım AŞ, dün düzenlenen satış ihalesinde 70 milyon YTL teklif vererek Carlton arazisinin yeni sahibi oldu.

Referans Gazetesi



b>Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından bugüne kadar dört kez satışa çıkarılan eski Carlton Oteli arsası, nihayet alıcı buldu. Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım AŞ, dün düzenlenen satış ihalesinde 70 milyon YTL teklif vererek Carlton arazisinin yeni sahibi oldu.

60 milyon YTL muhammen bedelle satışa çıkarılan araziyi alan şirketin sahibi otomobil yarış dünyasının yakından tanıdığı Mürşit Unat. Bu yıl Porsche 911 GT3 ile Türkiye Pist Şampiyonası'nda ikinci olan Unat, Carlton arazisine yönelik projeleri de hayata geçirken hızlı hareket edecek. İki ay önce Sait Halim Paşa Yalısı'nın işletmesini devralan hızlı pilot Unat, Carlton arazisine 75 milyon euro yatırımla İstanbul'un en lüks otelini yapacak.

Bunun için ihale öncesinden ortaklık görüşmelerine de başlayan Unat, Türkiye'ye girmek isteyen lüks otel işletmecisi Hong Kong'lu Mandarin Grubu ve Hintli Aman Grubu ile görüşmeye hazırlanıyor. Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mürşid Unat, "İstanbul'a ikinci bir Çırağan gelecek" açıklamasını yaptı.

Carlton arazisinin komşusu

Halis Toprak'ın sahibi olduğu eski Carlton Oteli arsası TMSF tarafından bu yıl 3 Nisan, 10 Nisan, 22 Mayıs ve 29 Mayıs tarihlerinde olmak üzere dört kez açık artırmaya çıkarılmış ancak bu ihaleler alıcı olmadığı için iptal edilmişti.

Üzerinde otel yapma izni bulunan Boğaz kıyısındaki 6 bin 674 metrekarelik eski Carlton Oteli arsasının ihalesi, TMSF'nin satışa çıkardığı gayrimenkuller arasında en yüksek muhammen bedele sahip gayrimenkul. Yeniköy'deki arsanın çevresinde Sait Halimpaşa Yalısı, Ayanikola Kilisesi ve bitişik nizam konutlar bulunuyor. Arazi, dünyanın en pahalı evlerinden biri olarak gösterilen Erbilgin Yalısı'na da çok yakın.

Dün TMSF binasında düzenlenen ihaleye Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım AŞ ile Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ katıldı. 4 parseliyle birlikte satılan arsanın 60 milyon YTL olarak belirlenen muhammen bedeli üzerine açık arttırmaya katılan her iki firma tarafından 1'er milyon YTL verilerek 10 defa artış yapıldı. Arsaya 70 milyon YTL veren Yeniköy Turizm İşletmeleri ve Yatırım AŞ ihaleyi kazandı.

Sait Halim Paşa ile birleşecek

Carlton arazisini Sait Halim Paşa ile birleştireceklerini belirten Unat, "Planımız İstanbul'un en lüks otelini yapmak. İstanbul'a ikinci bir Çırağan gelecek. 25 bin metrekare net inşaat imkânı var, 75 milyon euroluk bir proje olacak. Türkiye'ye girmek isteyen son derece lüks otel işleten gruplarla görüşeceğiz. Yatırımcıların listesini belirledik. Türkiye'ye girmek isteyen lüks otel işletmecisi Hong Kong'lu Mandarin Grubu, Hintli Aman Grubu listenin başında yer alıyor" dedi.
Arazi üzerine İstanbul'un en büyük otelini yapma gibi bir hedeflerinin olmadığını belirten Unat, "En büyük değil, en iyi oteli yapacağız. Zaten artık trend değişti, butik oteller daha pahalı ve getirisi çok daha yüksek. Les Ottoman'dan çok daha büyük ve kapsamlı bir proje olacak" dedi.

Toprak'ın 1 milyar dolar ilanı alıcıyı frenlemişti

TMSF tarafından 3 Nisan'da satışa çıkarılan Carlton arazisi ihalesi öncesinde Toprak Holding Başkanı Halis Toprak, gazetelere ilan vermişti. Toprak, "Carlton fırsatların en iyisidir" diyerek potansiyel alıcılara avantajları sıralamıştı. "Bu mülk İETT arazisine benzemez" diyen Toprak, buraya 50 milyon dolar yatırım yapanın 1 milyar 950 milyon dolar gelir elde edeceğini savunmuş, arazi için de 1 milyar dolarlık bir fiyat biçmişti. Toprak’ın verdiği gazete ilanına karşın, alıcı olarak gösterilen Rus milyarder Roman Abramoviç, Ahmet Nazif Zorlu ve Şeyh Maktum gibi isimlerin hiçbiri ihaleye katılmamış, ihale ertelenmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/75-milyon-euroya-ikinci-ciragan-yapmak-istiyor_60344.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!