Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

80 Milyon Dolar Yatırdı, Adı Batum'da Caddeye Verildi

Gürcistan'da 80 milyon dolarlık Batum Sheraton Oteli'ni yapan Nurol Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı'nın adı Batum'da bir caddeye verildi. Kararı Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili duyurdu.

Hürriyet Gazetesi
80 Milyon Dolar Yatırdı, Adı Batum'da Caddeye Verildi

Gürcistan'ın Karadeniz kıyısındaki Batum şehrine 80 milyon dolarlık yatırımla 220 odalı Sheraton Oteli'ni yapan Nurol Holding'in sahibi Nurettin Çarmıklı'nın adı bu kentte bir caddeye verildi. Bu kararı Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili açıkladı.

Eşi benzeri yok

Yoğun trafiğine rağmen Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 1.5 saat kalarak katıldığı açılış töreninde Türkiye'den çok sayıda işadamı ve siyasetçi de bulundu. Saakaşvili, Türk işadamlarını ülkesinde daha çok yatırıma davet etti. Alt yapı başta olmak üzere pek çok alanda yatırım atağına geçtiklerini anlatan Saakaşvili, Başbakan Erdoğan döneminde Türkiye ile ilişkilerde eşi benzeri görülmemiş aşamalar katettiklerini; Batum Havaalanı'nın ortak kullanıldığını, vizenin kaldırıldığını, ticaretin geliştirildiğini söyledi.

Atılan adımlar nedeniyle Erdoğan'a teşekkür eden Gürcistan Cumhurbaşkanı, Nurettin Çarmıklı başta olmak üzere Türk işadamlarından da çok memnun kaldıklarını vurguladı. Gürcistan'ın cazip ülke haline geldiğini, burada ilk büyük yatırım yapanlardan birinin de Çarmıklı, olduğunu sözlerine ekleyen Saakaşvili şunları söyledi: “Daha çok Türk işadamı bekliyoruz. Bakın Batum'dan bir caddemizin adı George Bush. Ama bir caddeye daha yabancı adı veriyoruz. Bu büyük yatırım gerçekleştiren Nurettin Bey'in adını yerel yönetimimizin aldığı kararla bir caddeye veriyoruz.”

Zenginlik katacak

Bu jestiyle diğer Türk işadamlarına mesaj yollayan Saakaşvili, bu konudaki kararı da Başbakan Erdoğan'ın önünde Nurettin Çarmıklı'ya bildirdi. Başbakan Erdoğan da, Nurol'un pek çok ülkede Türkiye adına güzel işler yaptığını belirterek, Gürcistan'ın Batum'la farklı bir zenginlik kazanacağını, bunda Türk işadamlarının katkısının olmasına sevindiğini belirtti.

İskenderiye Feneri

Sheraton Oteli, Batum'da Karadeniz kıyısında inşa edildi. Akdeniz kıyısındaki İskenderiye Deniz Feneri'nin bir kopyası olan otel, arsası ile birlikte Nurol Holding'e ait.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/80-milyon-dolar-yatirdi-adi-batumda-caddeye-verildi_79563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!