Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

84 Km Yol Yenilendi

Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina, hizmete giren yollar ve kavşak düzenlemeleri sayesinde trafiğin yoğun olduğu cadde ve bulvarlardaki kazaları

Yeni Asır
84 Km Yol Yenilendi

b>Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina, hizmete giren yollar ve kavşak düzenlemeleri sayesinde trafiğin yoğun olduğu cadde ve bulvarlardaki kazaların büyük oranda düştüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediyesi 1999 yılından bu yana kentin değişik kesimlerinde toplam 84 kilometre yolu yeniledi, düzenledi ve hizmete açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, hizmete giren yollar ve kavşak düzenlemeleri sayesinde trafiğin yoğun olduğu cadde ve bulvarlardaki kazaların büyük oranda düşüş gösterdiğini söyledi.

Daraltılmadı
Düzenlemeler sırasında yolların daraltıldığı yönünde eleştiriler aldıklarını kaydeden Piriştina, "Yolları daraltmadık. Aksine uluslararası standartlara çektik. Yaptığımız düzenlemelerle hem yayanın hem de araç sürücülerinin daha güvenli bir trafik akışına kavuşmasını sağladık. Aradan geçen 4 yılık süreçte kentin değişik kesimlerinde 84 kilometre yeni yol açtık. Bunun yanında kentin muhtelif yerlerinde bulunan viyadükların altlarını düzenleyerek daha derli toplu olmasını sağladık. Yol ve kavşaklarda yaptığımız düzenlemelerle eskiye oranla ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında yüzde 50'lere varan düşüşler yaşandı. İstatistikler bizim yaptığımız düzenlemelerin doğruluğunu teyit etti" dedi.

Otoparklar oluştu
Bugüne kadar kentin çeşitli kesimlerinde bulunan 196 bin 600 metrekarelik viyadük altını düzenlediklerini belirten Piriştina, "Yol ağı hiyerarşisini düzenleyerek araç şeritlerini ve yol eğimlerini kurallı hale getirip yaya kaldırımlarını genişlettik. Kent girişlerini iyileştirmeye yönelik projeyi uygulamaya koyduk. Büyük kentlerin en büyük gereksinimlerinden birisi olan araç park yerleri konusunda yeni otopark alanları oluşturduk. Sinyalizasyon sistemi ve trafik işaret levhaları yol güvenliğini sağlayacak biçimde yeniden düzenledik. Öte yandan bu güne kadar 2 milyon 378 bin 173 ton asfalt attık. Asfaltlama çalışmalarını ilçelere göre adaletli şekilde yürüterek otobüs güzergahlarının bulunduğu ana cadde ve bulvarlara öncelik tanımaya özen gösterdik" diye konuştu.

Yeşillik Caddesi rahatladı
İzmir genelinde değişik uzunluk ve genişliklerde 73 ayrı yol ve kavşak yapımı gerçekleştirildi. Bu yollardan belli başlıları şunlar; Gaziemir Sarnıç Kavşağı, Evka 4 yolları, Yaşayanlar Köprüsü, Gürçeşme Huzurevi Kavşağı, Mimar Kemalettin yaya bölgesi yolları, Cumhuriyet Bulvarı, Kordon (Ege Palas önü), Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Ali Çetinkaya Bulvarı, Plevne Bulvarı, Dominik Caddesi, Gaziler Caddesi, Halkapınar ikinci köprü, Liman Caddesi, Said Altınordu Meydanı, Yenişehir Boğaziçi Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Kamil Tunca Bulvarı-Vakıflar Kavşağı, Yeşiller Caddesi.

Mithatpaşa genişletiliyor
Mithatpaşa Caddesi 5 bin metre genişlik 12-30 metre arasında genişlik, Olimpiyat Köyü imar yolları 950+800 metre uzunluk 16 ila 12 metre arasında genişlik, merdivenli sokaklar, Anadolu Caddesi 2 bin 150 metre uzunluk 12 metre genişlik, Fevzipaşa ve Gazi Bulvarı 1880 metre uzunluk 30 metre genişlik, Şehit Fethibey Caddesi 600 metre uzunluk 20 metre genişlik, Halit Ziya Bulvarı 575 metre uzunluk 20 metre genişlik, Akdeniz Caddesi 235 metre uzunluk 20 metre genişlik, Eskiizmir Caddesi 1900 metre uzunluk 12 metre genişlik, Kemalpaşa Caddesi ikinci kısım 1330 metre uzunluk 12 metre genişlik, Çiğli Tuzla Caddesi 1240 metre uzunluk 24 metre genişlik, Kamyoncular Sitesi-Dökümcüler Sitesi bağlantı yolu 650 metre uzunluk 15 metre genişlik, Ozan Abay Caddesi ikinci kısım 840 metre uzunluk 25 metre genişlik.

Düzenlemesi planlananlar
İkiçeşmelik Caddesi, Üniversite Caddesi, Yeşildere Caddesi, Şair Eşref Bulvarı, Kemeraltı, Balçova Sakarya Caddesi, Buca Erdem Caddesi, Buca Ahmet Yesevi Caddesi, Karşıyaka Cevdet Bilsay Caddesi, Anadolu Caddesi (Turan-Çiğli Balatçık arası), Mithatpaşa Caddesi-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arası bağlantı yolları, Narlıdere yeni imar yolu

Biten, kavşaklar ve viyadük altı
Bornova Otoyol Kavşağı 6 bin 500 metrekare, 4. Sanayi Sitesi giriş kavşağı 6 bin 600 metrekare, Mahvel Kavşağı 13 bin metrekare, Egemak Kavşağı 18 bin 400 metrekare, Zafer Payzın Kavşağı 63 bin 100 metrekare, Naldöken Kavşağı 37 bin metrekare, Liman Caddesi 25 bin metrekare ve Osman Kibar Kavşağı 27 bin metrekare olarak düzenlendi.
Bostanlı Şehitler Bulvarı, Bahriye Üçok Bulvarı, Bayraklı Sevgi Yolu ile Karşıyaka Çarşı Caddesi çalışmaları da sürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/84-km-yol-yenilendi_3451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!