Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

850 Yatırımcı Akarsuya Koştu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 52 akarsu santralinin 19 ayrı grup halinde "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi için açtığı ihalede bugüne kadar 850'nin üzerinde ihale şartnamesi satın alındı.

NTV
850 Yatırımcı Akarsuya Koştu

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait 52 akarsu santralinin 19 ayrı grup halinde "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesi için açtığı ihalede bugüne kadar 850'nin üzerinde ihale şartnamesi satın alındı.

Reuters'ın bilgi aldığı ÖİB yetkilileri, elektrik santrallerine yerli ve yabancı şirketlerin çok yoğun ilgi gösterdiği belirterek, ihalelerde son teklif verme tarihinin 19 Şubat'ta sona ereceğini anımsattılar.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi satın alanların bir bölümünün ihaleye teklif vermeleri bekleniyor.

ÖİB yetkilisi, santrallerin 19 gruba bölünerek ihale edilmesiyle bir yandan daha küçük ölçekteki yatırımcıların, diğer yandan da tesislerin bulunduğu bölgelerdeki yerel yatırımcıların ihaleye katılımı sağlanmasının öngörüldüğünü vurgulayarak, "Bu şekilde enerji sektöründe büyük ölçekli yatırımcıların yanı sıra daha küçük piyasa katılımcılarının oluşması desteklenmektedir" dedi.

Söz konusu elektrik santralleri için 1 Aralık 2009'da ihale açılmıştı. Santrallerin büyüklüğü 1 Megawatt'tan 60 Megawatt'a kadar değişiyor.

Elektrik santrallerinin ihalesi, kapalı zarf içerisinde teklif almak, görüşmeler yapmak ve pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu'nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. İhaleye konu her bir grup için tek teklif verilecek. Söz konusu grup içinde yer alan santraller için ayrı ayrı teklif verilemeyecek ve verilen teklif herhangi bir şartı içeremeyecek.

İhale konusu gruplar hakkında hazırlanan tanıtım dokümanı ve ihale şartnamesi 1,500 lira karşılığında ÖİB'den alınabiliyor.

İhaleye konu olan santral grupları şöyle:

1- İznik-Dereköy, İnegöl-Cerrah, M.Kemalpaşa-Suuçtu
2- Haraklı-Hendek, Pazarköy-Akyazı, Bozüyük
3- Kayaköy
4- Kovada I, Kovada II
5- Turunçova-Finike
6- Anamur, Bozyazı, Mut-Derinçay, Silifke, Zeynel
7- Bozkır, Ermenek, Göksu
8- Dere, İvriz
9- Kayadibi
10- Bünyan, Çamardı, Pınarbaşı, Sızır
11- Değirmendere, Karaçay, Kuzuculu
12- Koyulhisar, Ladik-Büyükkızoğlu
13- Besni, Derme, Erkenek, Kernek
14- Bayburt, Çemişgezek, Girlevik
15- Esendal, Işıklar (Visera)
16- Çağ Çağ, Otluca, Uludere
17- Adilcevaz, Ahlat, Malazgirt, Varto-Sönmez
18- Engil, Erciş, Hoşap-Zeyne, Koçköprü
19- Arpaçay-Telek, Kiti.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/850-yatirimci-akarsuya-kostu_76561.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!