Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9 Fabrikaya 1 Milyar Dolar

9 Fabrikaya 1 Milyar Dolar

NTV
9 Fabrikaya 1 Milyar Dolar

MSF’nin 433 milyon dolara satışa çıkardığı 9 fabrika için 1 milyar 73 milyon dolar teklif edildi. Böylece muhammen bedelin yaklaşık 2.5 katı oranında gelir sağlandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzan Grubu’ndan devralınan 9 fabrikanın satışını tamamladı. 50 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Trabzon Çimento için en yüksek teklifi 81 milyon 250 bin dolarla Aşkale Çimento verdi. İhalede ortaya çıkan fiyat muhammen bedelin 1.6 katını oluşturdu. Son fabrika satışıyla birlikte 433 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan dokuz fabrika için 1 milyar 73 milyon dolar teklif edildi. Toplamda muhammen bedelin yaklaşık 2.5 katı gelir sağlandı. Fabrikalardan ikisini Sanko, ikisini Limak aldı. Sabancı ise Alman ortağı Heidelberg ile bir fabrika alırken, Çimsa ile de en pahalı fabrika olan Standart Çimento’yu aldı. Türkerler, Aşkale ve Çimentaş da ihalelerde birer fabrika için en yüksek teklifi verdi.

Sepetçiler Kasrı’nda Trabzon Çimento için yapılan ihalede kapalı zarf aşamasında en yüksek teklifi 81 milyon 158 bin dolarla Aşkale Çimento verdi. Açık artırmaya Aşkale, Gisad Gayrimenkul ve Sanko Pazarlama kaldı. Daha sonra Aşkale teklifini 81 milyon 250 bin dolara çıkardı ve teklifi artıran olmadı.

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Trabzon’a heveslenmemizin nedeni liman şehri olması” dedi. Aşkale Çimento’nun bin ortaklı bir fabrika olduğuna değinen Yücelik, “Bizim başka fabrikamız yok. Bizi başka fabrikalarla karıştırmayın” diye konuştu.

Ertürk: Borcun 1.4 milyar dolarını tahsil edeceğiz
İhalenin ardından konuşan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, kimsenin malını gasp etmediklerini, Uzan Grubu’nun 6 milyar dolarlık borcunu tahsil etmeye çalıştıklarını söyledi. Ertürk, fabrika ihaleleriyle birlikte İmar Bankası hakim ortaklarının borcunun 1 milyar 435 milyon dolarlık kısmını tahsil edeceklerini söyledi. İhalelerin başarıyla sonuçlandırıldığına dikkat çeken Ertürk, zaman zaman yalan ve iftirayla engellenmeye çalışıldıklarını belirtti.

Motorola ile görüşmeler sürüyor
TMSF Başkanı Ertürk, Telsim’de de başarılı bir satış yapacaklarına inandıklarını belirterek, “Motorola ile görüşmeler olumlu sürüyor. Birkaç gün içinde bu konuda açıklama yapacağız” diye konuştu.

En yüksek teklif Standart Çimento’ya verildi
Uzan Grubu’nun çimento fabrikalarının satışı 10 Ekim’de Lalapaşa Çimento ile başlamıştı. İhalelerde verilen tekliflerin muhammen bedellerin 2.5-3 katına ulaşması dikkat çekti. En yüksek teklifin yapıldığı fabrika 175.5 milyon dolarla Standart Çimento oldu.

61 milyon dolar muhammen bedelli Lalapaşa Çimento 166.5 milyon dolar ile İtalyan Çimentaş’a, 62 milyon dolar muhammen bedelli Standart Çimento 175.5 milyon dolar ile Çimsa’ya (Sabancı), 22 milyon dolar muhammen bedelli Bartın Çimento 48 milyon dolar ile Çimko’ya (Sanko), 60 milyon dolar muhammen bedelli Ladik Çimento 140 milyon 250 bin dolar ile Akçansa’ya(Sabancı-Heidelberg), 47 milyon dolar muhammen bedelli Gaziantep Çimento 128 milyon dolar ile Sanko’ya , 56 milyon dolar muhammen bedelli Şanlıurfa Çimento 158.5 milyon dolar ile Türkerler’e ve 53 milyon dolar muhammen bedelli Ergani Çimento 120 milyon 750 bin dolar ile Limak’a, 22 milyon dolar muhammen bedelli Van Çimento 54 milyon 250 bin dolara ihale edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/9-fabrikaya-1-milyar-dolar_36491.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!