Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9 Göl Haritadan Silindi

Kuruyan göller haritadan silindi. Ancak haritalar güncellenmediği için bu göllerin varlığı hala coğrafya derslerinde konu ediliyor. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof.Dr. Ferruh Yıldız, son 5 yıl içinde kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle bazı göl ve göletlerin kuruduğunu, bu yüzden yer şekillerinde belirgin

Vatan Gazetesi
9 Göl Haritadan Silindi

Kuruyan göller haritadan silindi. Ancak haritalar güncellenmediği için bu göllerin varlığı hala coğrafya derslerinde konu ediliyor.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Prof.Dr. Ferruh Yıldız, son 5 yıl içinde kuraklık ve bilinçsiz sulama nedeniyle bazı göl ve göletlerin kuruduğunu, bu yüzden yer şekillerinde belirgin değişiklikler olduğunu söyledi. Yıldız, buna rağmen, harita ve atlasların güncellenmediğini hatırlattı.

Ferruh Yıldız, şunları söyledi: "Tuz Gölü, 1915’te 216 bin 400 hektar, 2005 yılı uydu görüntülerinde ise 32 bin 600 hektar olarak hesaplanmıştır. Akşehir Gölü, 1970’te yüzölçümü 35 bin hektar olarak hesaplanmış, 2006 yılında ise gölün 3 bin hektar olduğu saptanmıştır. Afyonkarahisar’daki Eber Gölü 1969 verilerine göre 16 bin 500 hektar olduğu halde 2006 verilerine göre 1150 hektar olduğu tespit edildi. Beyşehir Gölü, 65 bin hektar iken, yüzde 23 küçülmüştür. 750 hektarlık Amik Gölü, kurutularak alan tarıma açılmıştır. Hotamış Sazlığı da kurutulmuştur. Kahramanmaraş’taki Gavur Gölü kurutularak alan tarıma açılmıştır. Suğla Gölü tarım alanına açılmıştır. Aksaray’daki Eşmekaya Sazlığı kurutulmuştur."

Eber yok oldu

Prof. Dr. Ferruh Yıldız, haritalardaki Eber Gölü’nün artık olmadığını, Tuz Gölü’nün de yüzde 85 küçüldüğünü söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/9-gol-haritadan-silindi_65978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!