Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

9 İlin Kent Konseyi Yöneticileri Gaziantep'te Buluştu

Gaziantep Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'ne doğru giden sürece ilişkin hazırlıkları yapmak ve gelinen durum hakkında bilgiler sunmak üzere bölge kent konseylerini bir araya getirdi. Kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri, Gaziantep Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde buluştu.

Zaman Gazetesi
9 İlin Kent Konseyi Yöneticileri Gaziantep'te Buluştu

Gaziantep Kent Konseyi, Türkiye Kent Konseyleri Birliği'ne doğru giden sürece ilişkin hazırlıkları yapmak ve gelinen durum hakkında bilgiler sunmak üzere bölge kent konseylerini bir araya getirdi. Kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri, Gaziantep Kent Konseyi'nin ev sahipliğinde buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ortak Akıl Platformu toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Gaziantep, Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinin kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri ile çok sayıda Gaziantep Kent Konseyi üyesi katıldı. İki gün sürecek Bölge Kent Konseyleri toplantısının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, "Bilindiği üzere ocak ayında başlayan bir sürecin devamı olarak geçen ay Gaziantep'te Türkiye Kent Konseyleri Birliği toplantısının üçüncüsünü gerçekleştirdik. Bu toplantıda belli ilkeler ve çalışma esasları belirlendi. Yapılan toplantı sonucunda Gaziantep Kent Konseyi olarak dönem başkanlığını devralmış bulunmaktayız. Yaptığımız bu toplantının akabinde hafta sonunda Karabük'te de bir toplantı yapılması planlanıyor. 2011 yılının Ocak ayında ise tüm Türkiye Kent Konseyleri katılımı ile toplantımızı Kocaeli'nde yapacağız." dedi.

"Kent konseyleri sivil insiyatifin kent yönetimine katkısını sağlamaktır"

Kent Konseyleri Yasası çıkmadan önce Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından kent konseyi benzeri bir oluşumun gerçekleştirdiğini anımsatan Binici, şöyle devam etti: "Yerel Gündem 21 süreci ile başlayan kent konseyleri, 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile birlikte yasal statüye kavuştuştu,Türkiye ölçeğinde uygulama imkanı buldu. Kent konseylerini yerel yönetimlerin güçlendirilmesi ve yerel demokrasinin geliştirilmesi bakımından ileri bir adım olarak değerlendirmek gerekir. Özellikle Yerel Gündem 21 programı kapsamındaki kentlerin, diğer kentlerde de kent konseylerinin demokratik ve katılımcı bir şekilde kentin hak ve hukukunu koruyan hemşerilik bilincini geliştiren ve tüm kentsel paydaşların yönetimde söz sahibi olduğu mekanizmalar olarak kurulması için önemli sorumluluklar üstlenmektedir."

Binici, kent konseylerinin ana hedefinin sivil seçilmiş ve atanmışların ötesinde sivil inisiyatifin kent yönetimine katkısını sağlamak olduğuna dikkat çekti. Bu anlayışla görevlerini sürdürdüklerini belirten Binici, "Gaziantep Kent Konseyi birçok çalışmaya imza attı. Şimdiye kadar 6 genel kurul karar sonucunu Büyükşehir Meclisine uygulanmak üzere sunduk. Kent Konseyi toplantıları önümüzdeki süreçte de devam edecek ve daha katılımcı bir toplantıya dönüşecek. Gelen misafirlerimize ve değerli katılımcılara çok teşekkür ederim." diye ifade etti.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/9-ilin-kent-konseyi-yoneticileri-gaziantepte-bulustu_84612.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!