Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD En Pahalı Elçiliği Londra’da Kuruyor

Yeni elçiliğin yapılacağı Battersea bölgesi, eşcinsel kulüpleriyle tanınıyor. 30 metre genişliğinde hendek, havuz ve park alanıyla çevreden ayrılacak olan küp şeklindeki bina, çevreye barikatlar kurulmasına gerek kalmayacak şekilde planlanmış. ABD Dışişleri Bakanlığı, böylece güvenlik masraflarını düşürmeyi amaçlasa da bina bugüne kadarki en

Cumhuriyet Gazetesi
ABD En Pahalı Elçiliği Londra’da Kuruyor

ABD, 1 milyar dolar maliyetli en pahalı büyükelçiliğini Londra’da inşa etmeye hazırlanıyor. Yeni elçiliğin yapılacağı Battersea bölgesi, eşcinsel kulüpleriyle tanınıyor. 30 metre genişliğinde hendek, havuz ve park alanıyla çevreden ayrılacak olan küp şeklindeki bina, çevreye barikatlar kurulmasına gerek kalmayacak şekilde planlanmış. ABD Dışişleri Bakanlığı, böylece güvenlik masraflarını düşürmeyi amaçlasa da bina bugüne kadarki en pahalı elçilik olacak.

ABD’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta inşa ettiği elçilik 600 milyon dolara mal olmuş ancak 100 milyon dolar daha havalandırma masrafı çıkmıştı. Pakistan’ın başkenti İslamabad’da inşa edilmekte olan elçiliğin maliyeti ise 850 milyon doları aşacak.

Londra’daki yeni büyükelçiliğin maliyetine İngiltere’nin istediği yüzde 17.5 katma değer vergisi dahil değil. Ancak ABD bu vergiyi ödemeyi reddediyor. Yeni bina Londra’nın merkezinin dışında. Amerikalı diplomatların bugüne kadar şehir merkezinde oturanlardan alınan vergiyi, İngiltere’de vergiden muaf oldukları gerekçesiyle ödemedikleri ve 32 milyon sterlinlik borç biriktiği bildiriliyor.

Bugünkü büyükelçiliğin bulunduğu Grosvenor Meydanı koruma alanı ilan edilmesine rağmen elçilik binası 1 milyar dolardan fazlaya bir Katar firmasına satılmış durumda. Firma elçiliğin yerine lüks bir otel inşa etmeyi planlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-en-pahali-elciligi-londrada-kuruyor_77023.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!