Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD Eximbank'ı Enerjiye 1 Milyar Dolar Kredi Verecek

ABD Eximbank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü arasında “Türkiye’deki yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği projelerine kredi sağlanması” konusunda bir mutabakat zaptı imzalandı.

Hürriyet Gazetesi
ABD Eximbank'ı Enerjiye 1 Milyar Dolar Kredi Verecek

ABD Eximbank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü arasında “Türkiye’deki yenilenebilir enerji kaynakları ve enerji verimliliği projelerine kredi sağlanması” konusunda bir mutabakat zaptı imzalandı.

Enerji İşleri Genel Müdür Vekili Mustafa Çetin ile ABD Eximbank Başkanı Fred Hochberg’in imza koyduğu bu anlaşmaya ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Eximbank’ının Türkiye’deki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği çalışmalarına toplam 1 milyar dolar kredi vereceğini açıkladı. Bunun başlangıç olduğunu da belirten Yıldız, “Bu, daha ileride daha iyi fırsatlara dönüşecektir. Rüzgar, güneş, jeotermal gibi bütün yenilenebilir enerji yatırımlarında bu kredi kullanılabilecek. Yatırımcılar Türkiye’deki bankalar kanalıyla bu yatırımı isterlerse kullanabilecekler” dedi. ABD Eximbank Başkanı Fred Hochberg de banka olarak dünyada 9 ülke belirlediklerini ve bu ülkeler içerisinde en hızlı büyüyen ülkenin de Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye ile ABD’nın yıllarca milli güvenlik konusunda birlikte çalıştıklarını anlatan Hochberg, şimdi ekonomik işbirliğini de geliştirmek istediklerini bildirdi. Şimdiye kadar hidroelektrik ve jeotermal yatırımlara kredi verdiklerini, çok büyük bir kapasite olan 13 bin megavatlık (MW) rüzgar kapasitesine de kredi verebileceklerini belirttiklerini kaydeden Hochberg, “Umarım bir daha ki Türkiye’yi ziyaretimde 1 milyar doları harcımız oluruz ve daha fazla kredi imkanı getirmiş oluruz” diye konuştu.

Nükleer santral yapabilecek 2 ABD’li var

ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye ile ekonomik ilişkilerin artırılması konusunda kendilerine talimat verdiğini kaydeden ABD Eximbank Başkanı Fred Hochberg, Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Türkiye’de yapılması planlanan nükleer santral konusunu da görüştüklerini açıkladı. Westinghouse ve General Electric’in (GE) özellikle nükleer projelerine katılmak isteyen firmalar olduğunu aktaran Hochberg, “Bu firmalar Türkiye’ye en iyi teknolojiyi, en iyi fiyatlarla verebilecek firmalar. Bu firmaların nükleer santral yapımına katılabilir mi’ konusunu da görüştük” dedi.

 

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-eximbanki-enerjiye-1-milyar-dolar-kredi-verecek_81294.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!