Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD ile Ticaret Hacmi Yüzde 46 Arttı

ABD’nin yatırım için belirlediği öncelikli 6 ülke arasında Avrupa’daki tek ülke olan Türkiye, ABD ile ekonomik ilişkilerini geliştiriyor. Uğur Terzioğlu, “Bu senenin ilk 7 ayında ticaret hacmi, 8 milyar dolar ile 2010 senesine göre yüzde 46 arttı. Karşılıklı ticaretteki artış, 2009’a göre yüzde 107 büyüdü. 2012’de iki ülke arasındaki ekonomik ve

yapi.com.tr
ABD ile Ticaret Hacmi Yüzde 46 Arttı

ABD’nin yatırım için belirlediği öncelikli 6 ülke arasında Avrupa’daki tek ülke olan Türkiye, ABD ile ekonomik ilişkilerini geliştiriyor. TABA Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, “Bu senenin ilk 7 ayında ticaret hacmi, 8 milyar dolar ile 2010 senesine göre yüzde 46 arttı. Karşılıklı ticaretteki artış, 2009’a göre yüzde 107 büyüdü. 2012’de iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha artacağını öngörüyoruz” dedi.

300’ün üzerinde ikili görüşme

ABD’den 16 enerji firması yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında yatırım yapmak üzere 5-9 Aralık tarihlerinde İzmir- Ankara ve İstanbul’da 300’ün üzerinde Türk firması ile görüştü. Türk Amerikan İşadamları Derneği’nin (TABA / AmCham) desteğiyle ABD Ticaret Müsteşarlığı tarafından organize edilen heyete, ABD Ticaret  Bakan Yardımcısı Michael C. Camunez eşlik etti. 9’u orta ölçekli olmak üzere 16 enerji firması ile ABD Ticaret Bakanlığı ve Ticaret Müsteşarlığı temsilcilerinin yer aldığı heyet enerji verimliliği, çöpten ve atıktan enerji üretimi gibi alanlarda iş yapmak üzere Türkiye’den iş ortakları aradı.

TABA Genel Başkanı Terzioğlu, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin geçtiğimiz yıllara oranla rekor seviyeye geldiğini söyleyerek, “Türkiye var olan geniş potansiyeliyle ABD’li yatırımcılar için önemli bir pazar haline geldi. Bölgeye açılmak isteyen firmalar giderek büyüyen bir güç olan Türkiye’yi stratejik ortak olarak görüyorlar. 4 gün süresince yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında faaliyet gösteren firmalardan oluşan heyet de çok sayıda Türk firmasıyla bir araya gelme fırsatı yakaladı. Görüşmeler sonrası güçlü iş ortaklıkları kurulacağına inanıyoruz” dedi.

Ticaret hacmi iki yılda yüzde 107 arttı

Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin rakamsal değerlerini de aktaran Terzioğlu, “Bu senenin ilk 7 ayında ticaret hacmi, 8 milyar dolar ile 2010 senesine göre yüzde 46 arttı. Karşılıklı ticaretteki artış, 2009’a göre yüzde 107 büyüdü. 2012’de iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin daha artacağını öngörüyoruz” dedi.
Terzioğlu, “ABD- Türkiye arasındaki ziyaret trafiği hızlandı.  ABD’den iş dünyasının önemli isimleri birebir görüşmeler yapmak üzere Türkiye’yi ziyaret ediyorlar. Gelecek yıl eğitim ve havacılık alanında faaliyet gösteren kurum temsilcilerinden oluşan birer heyetin de Türkiye ziyareti gerçekleştirmesi planlanıyor” dedi.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-ile-ticaret-hacmi-yuzde-46-artti_90038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!