Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ABD Yeni Konut Satışları Tarihin En Düşük Seviyesinde

ABD’de yeni konut satışları mayıs ayında, nisana göre yüzde 32.7 düşerek yıllık bazda 300 bin adet oldu. Bu seviye, veri kayıtlarının tutulmaya başladığı 1963’ten bu yana en düşük seviye. Piyasanın beklentisi konut satışlarında yüzde 20.65 oranında bir düşüş yaşanacağı yönündeydi. Düşüşte ev alacaklar için devlet teşviği uygulamasının kesilmesinin

Milliyet Gazetesi
ABD Yeni Konut Satışları Tarihin En Düşük Seviyesinde

ABD’de yeni konut satışları mayıs ayında, nisana göre yüzde 32.7 düşerek yıllık bazda 300 bin adet oldu. Bu seviye, veri kayıtlarının tutulmaya başladığı 1963’ten bu yana en düşük seviye. Piyasanın beklentisi konut satışlarında yüzde 20.65 oranında bir düşüş yaşanacağı yönündeydi. Düşüşte ev alacaklar için devlet teşviği uygulamasının kesilmesinin etkili olduğu belirtildi. ABD’de ev satın alanlara 8 bin dolarlık vergi indirimi uygulaması nisanda sona ermişti. Emlak piyasasında durgunluğa işaret eden gerileme, piyasaları da olumsuz etkiledi.

Verinin açıklanmasından sonra kayıplarını artıran Wall Street, ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı ve beraberindeki açıklamada çizgisinin çok değişmediğini göstermesiyle hafif toparlandı. Fed, yaptığı açıklamada gösterge faizi uzunca bir süre mevcut yüzde 0-0.25 aralığında tutmaya devam edeceğini yinelerken ekonomik toparlanmanın hızında yalpalamalar olduğunu, dışarıdaki gelişmelere bağlı finansal koşulların toparlanmayı daha az desteklediğini belirtti.

ETİKETLER: gayrimenkul
http://www.yapi.com.tr/haberler/abd-yeni-konut-satislari-tarihin-en-dusuk-seviyesinde_80612.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!