Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ABD’de 100’den Fazla Yangın Durdurulamıyor

ABD'nin Batı yakasını saran yangınlar kontrol altına alınamıyor. 100'den fazla yangında New Jersey büyüklüğünde bir alanın küle döndüğü ülkede yüz binlerce insan tahliye edildi.

yapi.com.tr
ABD’de 100’den Fazla Yangın Durdurulamıyor

Corona virüsü salgınında merkez üssü haline gelen ve adeta bir felaketle boğuşan ABD’de bir yandan da yangın dehşeti yaşanıyor. Ülkenin özellikle batı kesiminde etkili olan 100’den fazla yangın günlerdir söndürülemiyor. 17 binden fazla itfaiyeci gece gündüz demeden alevleri kontrol altına almaya çalışıyor.

Sözcü’den Mert Yılmaz’ın derlediği habere göre; yangınla mücadele eden itfaiye ekipleri, son olarak California’nın kuzeyinde 7 kişinin daha cesedine ulaştı. Eyalet genelindeki ölü sayısı 10’a yükseldi. Oregon ve Washington eyaletindeki yangınlarda da 5 kişi hayatını kaybetti.

Ulusal Hava Durumu Servisi’nin verilerine göre California'daki yangınlar 2020’de rekor seviyede alanı yok etti. Eyalet tarihinin en büyük birinci, üçüncü, dokuzuncu, onuncu ve on sekizinci yangınları bu yıl meydana gelirken, toplamda 1 milyon 250 bin hektardan fazla alan yandı.

California genelinde 64 binden fazla kişinin riskli bölgelerden tahliye edildiği açıklandı. 29 büyük yangının aktif şekilde devam ettiği eyalette en çok tahliye başkent Sacramento'nun kuzeyinde yer alan Butte’de yaşandı. 20 binden fazla kişi evlerini terk ederken, 99 bin hektar alan yandı.

Yangının en çok etkisini gösterdiği eyaletlerden Oregon’da 500 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu eyalet nüfusunun yaklaşık yüzde 10’u anlamına gelirken, yetkililer sayının giderek artabileceğini ifade ediyor. Yangında şu ana dek 1.7 milyon hektar, yani yaklaşık New Jersey büyüklüğünde bir alan küle döndü.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abdde-100den-fazla-yangin-durdurulamiyor_181727.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!