Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

ABD'de Ev Fiyatlarında Rekor Düşüş

ABD'de konut fiyatları ikinci çeyrekte yüzde 15.4 oranında düştü. "Standard & Poor's/Case-Shiller ABD Ulusal Konut Fiyat Endeksi"ne göre, ABD'de konut fiyatları ikinci çeyrekte tarihindeki en keskin düşüşü gerçekleştirdi. "Standard & Poor's/Case-Shiller 20" şehir endeksine göre ise haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 15.9 oranında gerileme

CNN Türk
ABD'de Ev Fiyatlarında Rekor Düşüş

ABD'de konut fiyatları ikinci çeyrekte yüzde 15.4 oranında düştü. "Standard & Poor's/Case-Shiller ABD Ulusal Konut Fiyat Endeksi"ne göre, ABD'de konut fiyatları ikinci çeyrekte tarihindeki en keskin düşüşü gerçekleştirdi. "Standard & Poor's/Case-Shiller 20" şehir endeksine göre ise haziran ayında bir önceki yıla göre yüzde 15.9 oranında gerileme yaşandı. Endekse dahil olan 20 şehirde de haziran ayında artış yaşanmadı.

10 kenti kapsayan "10 City Endeksi" ise yüzde 17 gerileyerek, son 21 yılın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Temmuzda yeni ev satışları yükseldi

Yeni ev satışları da geçen ay yüzde 2.4 arttı. Ticaret Bakanlığı, haziran ayında 503 bin adet olan yıllık ev satışlarının, temmuz ayında 515 bin adete çıktığını açıkladı. Temmuz ayında yıllık ev satışlarının 530 bin olması bekleniyordu.

Geçen ayki yıllık ev satışları 487 bin adet evin satıldığı Eylül 1991'den bu yana en düşük değer oldu. Haziran ayında 230 bin 100 dolar olan ortalama ev fiyatı 230 bin 700 dolara yükselirken, ortalama ev fiyatı bir yıl öncesine göre ise yüzde 6.3 azaldı.

Tüketici Güven Endeksi arttı

Bu arada Tüketici Güven Endeksi ağustos ayında arttı. Temmuz ayında yüzde 51.9 olan Tüketici Güven Endeksi bu ay yüzde 56.9'a çıktı. Tüketici Güven Endeksi'nin yüzde 53 olması bekleniyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abdde-ev-fiyatlarinda-rekor-dusus_63346.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!