Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ABD’de Mekanik Ağaç Geliştirildi

ABD'de Arizona Üniversitesi tarafından geliştirilen ve mekanik ağaçlardan oluşan orman projesi hayata geçmeye hazırlanıyor...

yapi.com.tr
ABD’de Mekanik Ağaç Geliştirildi

Bilim insanları, iklim değişikliğinin önüne geçmek için ‘karbondioksiti emen’ disk katmanlarına sahip mekanik ağaçlar için kolları sıvadı.

Sözcü’de yer alan habere göre; ABD’de yer alan Arizona Eyalet Üniversitesi’nde Mühendislik Profesörü Klaus Lackner tarafından geliştirilen ‘ağaçlar’, doğal olarak yetişenlerden daha verimli.

Her biri yaklaşık 1,5 metre büyüklüğündeki ağaçların, ‘karbondioksit emmek için’ tasarlanmış katmanları bulunuyor. Ağaçlar, kimyasal bir reçineyle kaplanmış. Bu reçine, havadan CO2’yi depoladığı için de önem arz ediyor.

Böylelikle, insan yapımı ağaçlar, daha sonra uçaklarda kullanılabilecek sentetik yakıt üretmek için kullanılabilir, petrol ve gaz talebini azaltmaya yardımcı olabilir.

Lackner, Enerji Bakanlığı’nın 2,5 milyon dolarlık hibe desteğiyle, ilki bu yıl Arizona’da açılacak olan üç büyük mekanik ağaç çiftliği kurmayı planladıklarını açıkladı.

Uzmanlar, bu üç yapay ormanın aynı anda faaliyete geçmesi durumunda, dünyanın karbon bütçesini dengelemede önemli bir yere sahip olacağını düşünüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/abdde-mekanik-agac-gelistirildi_189005.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!