Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Acaristanbul’da 138 Villa Yıkılacak

İstanbul Beykoz’da orman arazisine kurulan Acaristanbul’da kaba inşaatı tamamlanmış 138 villa yıkılma aşamasında.

NTV



b>İstanbul Beykoz’da orman arazisine kurulan Acaristanbul’da kaba inşaatı tamamlanmış 138 villa yıkılma aşamasında. Orman Bakanlığı’ndan izin alınması için villa sahiplerine 18 Ocak’a kadar süre tanındı. İnşaat sahibinin Danıştay kararını temyiz etme ve yürütmeyi durdurma için itiraz hakkı bulunuyor.

Danıştay Altıncı Dairesi, Beykoz Belediyesi’nin, yapı ruhsatlarının iptal edilmesi kararına yönelik itirazını reddetti ve 7 Aralık’ta Acaristanbul’la ilgili kesin kararını verdi. Danıştay kararı, Beykoz Belediyesi’ne tebliğ edildi. Belediye de ruhsat iptal tutanakları düzenledi. Acaristanbul’un sahiplerine bir ay süre tanıyan belediye, bu süre içinde Orman Bakanlığı’ndan izin alınmaması durumunda yıkıma başlayacağını duyurdu.

Belediyenin verdiği süre 18 Ocak 2007’de sona eriyor. Bakanlıktan izin alınamaması durumunda 18 Ocak’ta, kaba inşaatları tamamlanan 138 villanın yıkımına başlanacak.

18 Ocak tarihine kadar Acar inşaatın, Danıştay’ın kararını temyiz etme hakkı bulunuyor. Ancak temyiz davasından 18 Ocak’a kadar karar çıkmayacağı için, Acar inşaatın, yıkım yapılmaması için ayrıca yürütmeyi durdurma kararı aldırması gerekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/acaristanbulda-138-villa-yikilacak_50461.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!