Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ACİL DEPREM YOLUNA İSPARK İşgali!

İstanbul’da ‘1. Derece Acil Ulaşım Yolu’ olarak belirlenen Fatih Fevzipaşa Caddesi’nin her iki tarafı yasal olarak araç işgali altında! Çünkü yolun 1 kilometrelik bölümünün her iki tarafı, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSPARK’ın otoparkı artık.

Milliyet Gazetesi
1 ACİL DEPREM YOLUNA İSPARK İşgali!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 11 yıl önce aldığı kararla “1. Derece Acil Ulaşım Yolu” olarak belirlenmiş yollardan biri olan Fatih Fevzipaşa Caddesi’nin büyük bölümünün, İSPARK’a otopark olarak hizmet vermesi için devredildiği ortaya çıktı. Saraçhane ile Edirnekapı’yı birbirine bağlayan caddenin 1 kilometrelik bölümünün her iki tarafı yasal olarak araç işgali altında!..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 2000 yılında aldığı kararla kentteki 562 nokta “1. Derece Acil Ulaşım Yolu” olarak belirlenirken, Milliyet zaman zaman yaptığı haberlerle bu yollarda getirilen park yasağına kimsenin uymadığını gündeme taşımıştı. Son yaptığımız araştırmada da aradan geçen 11 yılda kural tanımazlığın devam etmesi bir yana bazı acil ulaşım yollarının bizzat belediye tarafından otopark alanına dönüştürüldüğünü ortaya çıktı.

Eski tabelalar kaldırıldı

2000 yılında UKOME kararıyla 1. derece acil ulaşım yolu ilan edilen Fatih Fevzipaşa Caddesi, otoparka çevrilen yollardan birisi. Saraçhane ile Edirnekapı’yı birbirine bağlayan 2 bin 200 metre uzunluğundaki caddedeki acil ulaşım yolu tabelaları sökülmüş durumda. Çünkü caddenin 1 kilometrelik kısmının her iki tarafı İBB’ye bağlı İstanbul Otopark İşletmeleri AŞ’ye (İSPARK) devredildi.

2004’de caddenin Akdeniz caddesi girişi yakınında görüntülediğimiz “1. Derece Acil Ulaşım Yolu” tabelasının yerinde ise yeller esiyor. Tabelanın bulunduğu direğin birkaç metre ilerisine İSPARK tabelası yerleştirilmiş. Caddenin Saraçhane tarafının başındaki Dülgerzade Camii önünden bir kilometrelik güzergâh boyunca İSPARK tabelaları ve görevlileri bulunuyor. Araçların saati 5 liradan park edildiği yolun kenarında park yeri bulmak oldukça zor. 1 kilometrelik İSPARK hattının bitiminden itibaren caddede 1 kilometre boyunca herhangi bir tabela yer almıyor. Caddenin sonundaki Edirnekapı otobüs durakları civarındaki 200 metrelik kısmında ise 4 adet acil ulaşım yolu tabelası dikkatimizi çekiyor. Ancak 2 bin 200 metrelik caddenin sadece 200 metrelik bölümü “acil ulaşım yolu” görülüyor.

Belediyeden yanıt yok

İSPARK yetkilileri Fevzipaşa Caddesi’ndeki 1 kilometrelik bölümün 2007 Mayıs ayında işletmeye devredildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne, Basın Danışmanlığı aracılığıyla “1. Derece Acil Ulaşım Yolu” statüsündeki caddenin hangi gerekçeyle park yapıldığını sorduk. Ancak iki gün boyunca yetkililer bir açıklama göndermedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/acil-deprem-yoluna-ispark-isgali_86420.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • İstanbulun sorunlarına köklü çözüm. Depremde kurtarmaya son. Kendi başının çaresine bak. Kararların ne kadar göstermelik olduğunun en açık kanıtı. "istihtam yaratmak" adına sinekten yağ çıkarmanın bir başka yolu....daha ne denirki. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!