Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Açılışı 8 Kez Ertelenen Hastane için Açıklama Bekleniyor

İnşa süreci 2013’te başlayan, 30 ayda hizmete alınacağı söylenen Bayraklı Şehir Hastanesi’nin açılışı 8’inci kez ertelendi. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kaynak, hastanenin açılışıyla ilgili açıklama beklediklerini söyledi.

yapi.com.tr
Açılışı 8 Kez Ertelenen Hastane için Açıklama Bekleniyor (Fotoğraf: AA)

Yap işlet devret modeliyle başlatılan 2 bin 60 yataklı İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nin temeli 2013 yılında atıldı. Temelin atıldığı tarihte inşaatın 30 ayda bitirileceği duyuruldu. Ancak o tarihten bu yana 10 yıl geçti. AKP iktidarı bu süre içerisinde hastanenin açılacağına dair 10 yılda tam 7 kez tarih verdi. Son olarak TEKNOFEST için İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Eylül’de hastanenin açılışını yapması bekleniyordu ancak açılış bir kez daha ertelendi. Böylece hastanenin açılışı 10 yılda 8’inci kez ertelendi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Bayraklı Şehir Hastanesi’ne taşınması planlanan Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ameliyathanesi geçen haftalarda taşınmaya başlanmış ancak taşınma işlemlerinin ‘güçlendirme çalışması’ nedeniyle ertelendiği iddia edilmişti. İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi’nde 1300 hekim, 2 bin 800 hemşire, 300 ebe ve bin de diğer sağlık çalışanı olmak üzere toplamda 5 binin üzerinde sağlık personeli ile hizmet verilmesi planlanıyor.

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, “Hastane süreci 2013 yılında başladı ve ilk olarak 2018 yılında biteceği söylendi. İlk tarihe göre 5 yıllık bir gecikme var. Birçok kez de açılışı yapılacağı söylenen tarihler ertelendi. İşin aslı bize göre bu hastanenin başından beri çok tartışmalı ve şüpheli durumları var. Jeoloji Mühendisleri Odası’nın bu bölgeden bir fay hattının geçtiği ve bir deprem bölgesinde bu inşaatın yapıldığına ilişkin söylemi var. İzmir'de her yer fay hattı aslında tabi bu deprem alanında yapılan inşaatlarda bu durum göz önünde bulundurulmalı. Yetkili kişilerden herhangi bir açıklama yapılmadı hastaneye ilgili. Bakanlık hiçbir zaman depreme dayanıklılık ile ilgili açıklama yapmadı.” dedi.

Kaynak şunları dile getirdi: “Hiçbir zaman sağlık tesisinin açılması yönünde aksi beyan veremeyiz ama böyle bir kurum açılırken her şeyin yıllar öncesinden planlanması gerekir. Biz burada çok büyük bir yatırım olduğunu görüyoruz. Büyük para harcandı. İnsan kaynağı meçhul. Ne zaman taşınılacağı meçhul. Bütün bunları bir araya koyduğumuzda plansızlık ve programsızlık olduğu görülüyor. Yıllar içinde yapılması gereken planlamaların hiçbiri yapılmadı. Hastanenin açılmasına ilişkin söylentileri sadece açılış töreni olarak değerlendiriyoruz. Bu belirsizlikler giderilmeden yapılacak açılış tamamen sembolik kalır. Kamu yöneticileri kamuoyuna tatminkâr bir açıklama yapmak zorunda.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/acilisi-8-kez-ertelenen-hastane-icin-aciklama-bekleniyor_199693.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!