Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ada ve Mahalle Bazlı Planlara Vize Çıkıyor

AK Parti’nin 10 maddeden oluşacak yerel seçim manifestosunda dikey yapılaşmayı körükleyen parsel bazlı tadilatlar yerine sadece ada ya da mahalle bazlı planlara vize çıkacak.

yapi.com.tr
Ada ve Mahalle Bazlı Planlara Vize Çıkıyor

AK Parti 31 Mart yerel seçimler için 10 maddelik plan hazırlıyor. 2023 vizyonunun izlerini taşıyacak plan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin hazırladığı kararda yatay mimari çağrısı ön plana çıkacak.

Dikey mimarileşmeye sınır
Yeni Şafak'tan Fazlı Şahan'ın haberine göre, yerel seçimler için üretilecek projelerde de yatay mimari vurgusu yapılacak. Yerel seçim sürecinde belediye başkan adaylarının hazırlayacağı ve halka sunulacak projelerde de yatay mimari anlayışı öne çıkacak. Toplu konut projeleri de yine bu anlayışa uygun şekilde hazırlanırken, konutların inşaatları öncesinde cami, okul, sosyal yaşam alanları planlanarak yapılacak. Dikey mimarileşmeye sınır getirilirken yatay mimarileşmenin önü açılacak.

Parsel bazlı imar planlarına izin yok
10 maddelik manifestoda şehirlerin imar planı ile ilgili de önemli düzenlemelerin sinyallerine yer verilecek. Şehirlerin mimarisinin korunması ön planda tutulurken, ruhu olan mekanlar öne çıkacak. Parsel bazlı imar planlarına izin verilmeyecek. Ada bazlı veya mahalle bazlı imar tadilatına vurgu yapılacak. Başkanlardan bütüncül bir imar planı yapılması istenecek ve mahalle temelli kentsel dönüşüm yapılacak.

Belediye ihaleleri canlı yapılacak
Belediye ihaleleri internet sitesinden yeni dönemde canlı olarak yayınlanacak. Tasarruf tedbirlerinin de yer alacağı manifestoda, yerli mala öncelik verilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ada-ve-mahalle-bazli-planlara-vize-cikiyor_168703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!