Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adana Metrosunda Seçim Polemiği

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak metronun (hafif raylı sistem) açılışını 18 Mart’ta yapmaya hazırlanırlarken, AKP’nin siyasi baskısı ile elektriklerinin kesildiğini, TEDAŞ’ın tekrar elektrik vermemesi halinde açılışı yapamayacaklarını söyledi.

Milliyet Gazetesi
Adana Metrosunda Seçim Polemiği

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve MHP adayı Aytaç Durak metronun (hafif raylı sistem) açılışını 18 Mart’ta yapmaya hazırlanırlarken, AKP’nin siyasi baskısı ile elektriklerinin kesildiğini, TEDAŞ’ın tekrar elektrik vermemesi halinde açılışı yapamayacaklarını söyledi. Vali İlhan Atış da, belediyenin halen 1250 kVA güç üzerinden aboneliği bulunduğunu, geçtiğimiz hafta sonuna kadar sadece bir kez 25 dakikalık otomatik elektrik kesintisi olduğunu, vagonların yürüyebilmesi için gerekli 15 bin kVA’lık abonelik başvurusu alınır alınmaz TEDAŞ Genel Müdürlüğü’ne gönderildiğini ve onay beklendiğini açıkladı.

Yerel seçim öncesi günün konusu haline gelen metro elektriği tartışmasına AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da dahil oldu. Başkan Durak’ın metroyu engellediğini iddia ettiği Fırat egelleme iddialarını kabul etmeyerek, şöyle dedi: "Gerekli abonelik işlemi için başvurmamışsın, metroyu çalıştıracağım diyorsun. Önce şartları yerine getir. Ben açılış tarihi verilen 18 Mart’ta varış istasyonunda elimde çiçek ile bekleyeceğim. Bakalım vagonlar gelecek mi, gelemeyecek mi, hep beraber göreceğiz. 2004 seçimi öncesi de test sürüşleri yapıldı ama bir türlü bitirilemedi. Şimdi de şantiye elektriği ile çalıştırıyorsun. Yük binince tabii şalter atıyor. Son müracaatında geç kalmışsın. Ama ne yapıp edip 18’inden önce gerekli aboneliğin sağlanması için ben de TEDAŞ’a rica ettim."

Başbakan'a endeksli

Yazılı açıklama yapan Durak, "Sayın Başbakan 7 Mart günü Adana mitinginde 'Metro’yu seçimlerden sonra biz bitireceğiz' demişti. Oysa Adana Metrosu’nun 8.5 kilometresinin açılışı 18 Mart Çarşamba günü yapılacak. Sayın Başbakan’a yanlış bilgi verenlerin ayıbı örtülsün diye, Metronun elektriğini kestiler" dedi. Durak, şöyle devam etti: "Adana seçimlerinde demokrasimiz büyük yara aldı. Geçtiğimiz hafta Çatalan içme suyumuzun şişe ve damacanalarla yurtdışına satışını engellemişlerdi. Hatta Çatalan Suyu şişeleme tesisimize ruhsat vermek için memur gönderen Sağlık İl Müdürü’nü de görevden almışlardı. Önceki gün ise büyük hissesi oğluma ait olan Güney’in en büyük yerel televizyonu Çukurova Televizyonu’nu da, RTÜK Başkanı Sayın Zahit Akman’ın yazılı talimatıyla 'frekans değiştirin' bahanesiyle kapatmaya gelmişlerdi. Oysa bu televizyon 7 aydır kendilerinin gösterdiği frekanstan yayın yapmaktaydı. Açılışa hazır olan metronun yürümesini engellemek için elektriği kestiler. Araçlar viyadük üzerinde hareketsiz kaldı. Böylece Başabakan’ı yanıltanların dediği olmuş oldu. Talimata uyup elektriği kesmeseydi TEDAŞ Müdürü de görevden alınacaktı. Memur elektriği keserek kendini kurtardı ama Adana halkının uzun yıllardır beklediği şehrin en önemli projesi yine çirkin siyasete kurban edilmek isteniyor. Bu yola başvuranlar şunu iyi bilsin ki; Adana halkı yiğittir. Bu tür baskılarla hizmetlerin önünü kesmek isteyenlere karşı tepkisi her zamanki gibi sert olur."

12 yıl önce yapımına başlanan ve yaklaşık 500 milyon dolar harcanan Adana hafif raylı sistemi kentte hemen her seçim öncesi 'seçim malzemesi' olarak kullanılıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adana-metrosunda-secim-polemigi_67398.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!