Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Adaya Dört Talip Var

İzmir'in Dikili ilçesindeki Garip Ada'ya yurtdışından teklif yağıyor. Ada'yı 7 ay önce 35 milyon dolara alan Fi-Yapı'nın patronu Fikret İnan, bu ay içinde 4 ayrı yabancı şirketle görüşecek. İstediği rakam ise 350 milyon dolar.

Hürriyet Gazetesi
Adaya Dört Talip Var

İzmir'in Dikili ilçesindeki Garip Ada'ya yurtdışından teklif yağıyor. Ada'yı 7 ay önce 35 milyon dolara alan Fi-Yapı'nın patronu Fikret İnan, bu ay içinde 4 ayrı yabancı şirketle görüşecek. İstediği rakam ise 350 milyon dolar.

Peki bir mülk 7 ay içerisinde nasıl 10 kat değerlenebilir? Bu nasıl mümkün olur? 

İnan'a göre işin sırrı alım fiyatında gizli. Hiç kimsenin farkında bile olmadığı adayı metrekaresi 90 dolara aldıklarını söyleyen İnan, "siz bu paraya ancak tarla alırsınız, imarlı bir arsa alamazsınız. Ama bizim kısmetimiz ve kabiliyetimiz işte. Herkes merkeze bakarken biz gittik çok farklı bir yerden ada aldık. Benim arsayı aldığım rakam anormal, istediğim rakam değil" diyor.

Dört talip var

İlk olarak Dubaili bir grubun Garip Ada ile ilgilendiğini ancak son dönemde taliplerin sayısının arttığını kaydeden İnan, "Adaya iki Arap, bir İtalyan ve bir de İspanyol şirketinden teklif var. Yazılı görüşmeleri yaptık, bu ay içinde karşılıklı masaya oturacağız. Bizim istediğimiz rakam belli, 350 milyon dolar. Onlar da görüşmeye geldiklerine göre bu civar bir rakam teklif edecekler herhalde" diye konuşuyor.

İnan, Garip Ada üzerinde 3 ayrı otel konsepti ve 100'ün üzerinde villa projesi düşündüklerini anlatıyor. Ancak satış için bazı şartları var: "Eğer adam parayı basıp buraya kendi malikanesini yapacaksa satmam. Onun yerine daha az para veren ama burayı dünya turizmine kazandıracak olanlara satarım."

Büyük bir vergi yükü doğacak

Bu arada satışın gerçekleşmesi halinde 100 milyon lira civarında ciddi bir vergi yükü de doğacak. İnan, bu parayı ödemenin kendisini çok mutlu edeceğini ve herkesin gözü önünde gidip vergi dairesine yatıracağını söylüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/adaya-dort-talip-var_83079.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!