Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Afeti Davet Ettiler

Mersin'de 2001 yılında ve geçen ay sağanak yağış sonucu taşarak sele neden olan Kandak Deresi'nin denize dökülen kısmında, akarsu yatağının 7 metre daraltılarak yol yapıldığı ortaya çıktı.

Milliyet Gazetesi



b>Mersin'de 2001 yılında ve geçen ay sağanak yağış sonucu taşarak sele neden olan Kandak Deresi'nin denize dökülen kısmında, akarsu yatağının 7 metre daraltılarak yol yapıldığı ortaya çıktı.

Mezitli ile Davultepe beldelerinin sınırını oluşturan Kandak Deresi yatağının çocukluğunda daha geniş olduğunu belirten çiftçi Hidayet Dinçer, 5 yıl önce meydana gelen selin ardından Mersin Valiliği'ne dilekçe verdi. Harita mühendisi Mahmut Dinçer Çolak'ın hazırladığı teknik raporda, "DSİ 67. Şube Müdürlüğü'nün keşfine göre dikdörtgen taş duvarlı ıslah yapılmış.

3 metreye düşürüldü
Derenin denizden karayoluna uzaklığı 530 metre. Islah, Palma-2 Sitesi ve Davultepe Belediyesi arasında müştereken yapılmıştır. Kandak Deresi daraltılarak, site dış duvarı ile dere arasında yaklaşık 7 metre genişliğinde yol oluşturulmuş" denildi. Dere yatağının bu bölümde 10 metre olması gereken genişliğinin 3 metreye kadar düşürüldüğü vurgulandı.

Şikâyetçi Dinçer de derenin başka yerlerinde genişliğinin 20 metre civarında olduğunu belirterek şunları söyledi: "Belediyeler ve müteahhitler menfaat ilişkisine girdi, daraltıldı, yol yapıldı ve seller yaşandı. 2001'deki selden sonra dilekçe verdiğimde de haklılığım ortaya çıkmasına rağmen dere yatağı eski haline getirilmedi" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/afeti-davet-ettiler_49683.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!